Foto: DELFI
Partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "KPV LV" pārstāvji aicinājuši Valsts prezidentu Raimondu Vējoni kā nākamo premjera amata kandidātu nominēt Arti Pabriku (A/P) vai Aldi Gobzemu ("KPV LV") , informēja abu politisko spēku līderi.

Vējonis abiem politiskajiem spēkiem sniedzis apliecinājumu, ka dienas kārtībā vēl joprojām ir divi Ministru prezidenta amata kandidāti: Gobzems un Pabriks. Gan "KPV LV", gan "Attīstībai/Par!" aicināja prezidentu nominēt vienu no šiem diviem kandidātiem.

"KPV LV" līderis Artuss Kaimiņš tikšanās laikā guvis apliecinājumu, ka Vējonis jau šodien nominēs nākamo premjera amata kandidātu. Arī šim kandidātam tāpat kā iepriekš Jānim Bordānam (JKP) tiks noteikts termiņš, kura laikā jāiezīmē jaunās valdības aprises.

Tāpat sarunas gaitā kliedētas bažas par "B kandidātiem".

Ziņots, ka Valsts prezidents pirmdien, 26. novembrī, atkārtoti tikās ar 13. Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem.

Prezidents ticies ar partijas "Saskaņa", partiju apvienības "Jaunā Vienotība, Zaļo un zemnieku savienības un JKP pārstāvjiem. Kā arī Vējonis ticies ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "KPV LV" pārstāvjiem, ar šiem pārstāvjiem prezidents tikās vienlaicīgi.

Kopīgu tikšanos iepriekš pieprasīja gan "Attīstībai/Par!", gan "KPV LV", lai pārrunātu valdības procesa veidošanas gaitu un viestu skaidrību par Valsts prezidenta piektdienas rīta izteikumiem.

Jāatgādina, ka intervijā LNT raidījumam "900 sekundes" Vējonis piektdien sacīja, ka, ja valdības veidošanas sarunās iesaistītās partijas līdz pirmdienai, 26. novembrim, nespēs vienoties par vairākuma atbalstītu Ministru prezidenta amata kandidātu, tad otra iespēja tām vairs netiks dota.

"Protams, ka man ir plāns "B", kas partijām varētu nepatikt," sacīja Vējonis, uzsverot, ka pašreiz gan viņam neesot nekāda plāna par Saeimas atlaišanu. "Nē, es uz to pašlaik neiešu," sacīja prezidents, norādot, ka parlaments ir tikko sācis strādāt. Sīkāk par plānu "B" gan prezidents nevēlējās stāstīt, sakot, ka vēl cer uz to, ka partijas spēs vienoties un piedāvāt risinājumus.

Šie prezidenta izteikumi radīja politiķos neizpratni.

Vēstīts, ka arī otrdien, 20. novembrī, Vējonis tikās ar 13. Saeimā ievēlēto politisko spēku pārstāvjiem, taču vienlaicīgi. Pēc šīs tikšanās prezidents aicināja politiskās partijas turpināt meklēt kopsaucējus, kā arī atzīmēja, ka šobrīd partijām sarunas jāsāk no jauna, izskatot arī citus iespējamos kandidātus uz Ministru prezidenta amatu. Tikšanās sekoja pēc JKP līdera Jāņa Bordāna nominācijas Ministru prezidenta amatam atsaukšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!