Foto: LETA

Bez rezultāta noslēdzies Rīgas domes Satiksmes departamenta iepirkums, kura uzvarētājam būtu Rīgas centrā jāiestāda jauni koki un jāuzstāda velonovietnes, liecina informācija Iepirkumu uzraudzības biroja mājaslapā.

Oktobrī izsludinātajā iepirkumā pieteicās viens pretendents – SIA "Labie koki". Taču uzņēmuma piedāvātā līguma cena bija 324 236 eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, kas pārsniedza Rīgas domes noteiktos griestus šim iepirkumam.

Līdz ar to Rīgas domes Satiksmes departaments pieņēma lēmumu iepirkumu pārtraukt.

Iepirkuma "Labiekārtojuma elementu uzstādīšana Rīgas pilsētas ielās 2018. gadā" lasāms, ka Satiksmes departaments iecerēja stādīt 31 jaunu koku.

Kopumā 10 kokus departaments paredzēja stādīt Stabu ielas krustojumos ar Skolas, Brīvības, Tērbatas un Krišjāņa Barona ielu.

Vēl 20 kokus uzstādītu Elizabetes ielas posmā starp Ausekļu un Antonijas ielu. Bet vienu koku stādītu Merķeļa ielā pie Marijas ielas.

Satiksmes departamenta pārstāve Una Ahuna-Ozola portālam "Delfi" pastāstīja, ka primāri par koku stādīšanu galvaspilsētā gādā Mājokļu un vides departaments. Bet Satiksmes departaments cerēja kokus stādīt ielās, kur pērn un šogad veikta seguma atjaunošana.

Iepirkums arīdzan paredzēja uz vairākām ielām novietot atkritumu urnas, velonovietnes vairāk nekā 500 velosipēdiem, soliņus, puķu podus, kā arī atjaunot augsni jau esošajiem kokiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!