Foto: PantherMedia/Scanpix
Rīgas rajona tiesa 28. februārī ar piespiedu darba stundām sodījusi kādu vīrieti, kurš no Salaspils sporta nama zāles nozadzis divas "Angry birds" mīkstās rotaļlietas un divas divus kilogramus smagas hanteles, liecina Latvijas tiesu e-pakalpojumu sistēmā publicētais anonimizētais spriedums.

Apsūdzētais 2017. gada 10. martā ap pulksten 18.40 Salaspils novada pašvaldības iestādes "Salaspils sporta nams" telpās mantkārīgā nolūkā no zāles nozaga divas mīkstās rotaļlietas "Angry birds" un divas aerobikas hanteles katru divu kilogramu svarā.

Tā kā mīkstās rotaļlietas bijušas bez materiālas vērtības, bet vienas hanteles vērtība ir 8,60 eiro, tad ar savām darbībām apsūdzētais Salaspils sporta namam nodarījis materiālo zaudējumu 17,20 eiro apmērā.

Apsūdzētais ar savām darbībām izdarīja zādzību nelielā apmērā, par ko kriminālatbildība paredzēta Krimināllikuma 180. panta 1. daļā.

Tiesa 28. februārī lēmusi personu atzīt par vainīgu un sodīt ar 140 stundām piespiedu darba, soda termiņā ieskaitot apcietinājumā pavadīto laiku no 2017. gada 10. marta līdz 2017. gada 12. martam. Tas atbilst 16 piespiedu darba stundām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!