Foto: LETA
Labākais risinājums pašreizējā situācijā būtu atkārtotas vēlēšanas Daugavpilī, uzskata pašvaldības deputāts Andrejs Eksniņš (S).

Skaidrojot balsojumu par līdzšinējā pilsētas mēra Riharda Eigima ("Mūsu partija") atbrīvošanu no amata, Elksniņš sacīja, ka "Saskaņa" jau iepriekš neatbalstīja viņu domes priekšsēdētāja amatā. Pirms gada septembra sākumā, kad notika balsojums par Eigima apstiprināšanu amatā, "Saskaņa" šo lēmumu neatbalstīja. Turklāt vēlāk "Saskaņa" mudināja Eigimu atbrīvot no amata, bet pārējie deputāti šo pieprasījumu neatbalstīja, atgādināja Elksniņš.

"Pēdējā gada laikā mēs parādījām gan kolēģiem, gan iedzīvotājiem šīs varas patieso dabu, un mums ir liels prieks, ka atsevišķiem deputātiem no "Latgales partijas" radās apskaidrība par notiekošo," sacīja "Saskaņas" deputāts.

Viņš pauda - "Saskaņa" vienmēr ir norādījusi, ka gatava uzņemties atbildību par pilsētas vadīšanu un svarīgu problēmu risināšanu, tomēr pašreizējā situācijā šis nav pašmērķis. Pēdējā pusotra gadā pilsētas domē notikuši "divi apvērsumi", klāstīja Elksniņš. Viņš piebilda - tas nozīmē, ka domē nebūs stabilitātes, lai jauns vadītājs varētu īstenot ieceres.

Elkniņš teica, ka likums "Par pašvaldībām" nosaka divu mēnešu termiņu deputātiem vienoties par jaunu priekšsēdētāju. Ja deputāti nevienojās, tad pilsētā var notikt atkārtotas vēlēšanas.

Pēc Elksniņa domām, tas arī būtu labākais risinājums pilsētai un iedzīvotājiem - veikt atkārtotas vēlēšanas, "lai nākamais domes sasaukums būtu bez blēžiem un būtu stabils, lai pilsētā nebūtu satricinājumu".

Kā ziņots, ceturtdien no amata gāzts Daugavpils mērs Eigims.

Domes sēdē diskusijas par šo jautājumu nebija un lēmums tika pieņemts dažu minūšu laikā. Arī Eigims neizmantoja iespēju izteikties.

Eigims domes vadītāja amatā nokļuva pērnā gada septembrī, kad no šī amata tika atbrīvots Andrejs Elksniņš (S). Eigims bija viens no Elksniņa gāšanas iniciatoriem. Toreiz par Eigima iecelšanu mēra amatā nobalsoja desmit deputāti, bet visi pieci "Saskaņas" pārstāvji balsoja pret.

Kā informēja Daugavpils pilsētas domē, līdz jauna mēra ievēlēšanai domes priekšsēdētāja pienākumus pildīs līdzšinējā mēra pirmais vietnieks Igors Prelatovs ("Mūsu partija").

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!