Foto: LETA

Valsts ieņēmumu dienestā (VID) ir jāizvirza trīs prioritātes – ēnu ekonomika, digitalizācija un analītika, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica dienesta ģenerāldirektora amatam izraudzītā Ieva Jaunzeme.

Jaunzeme teica, ka ēnu ekonomikas apkarošana ir kopīga prioritāte gandrīz visiem ieņēmumu dienestiem pasaulē. Savukārt digitalizācijai jābūt kam vairāk par dokumentu elektronisku apriti.

Jaunzeme norādīja, ka sākotnēji uzņēmumi ir jākonsultē, jo labprātīga nodokļu nomaksa ir lētāka uzņēmējiem. Taču atkārtotu un ļaunprātīgu pārkāpumu gadījumos jāķeras pie sodīšanas.

Pieteikties VID vadītājas amatam Jaunzemi mudinājusi iespēja "atgriezies pie saknēm" iegūtās izglītības jomā, mīlestība pret nodokļiem un caurspīdīgais atlases process.

"Daudz būs atkarīgs no tā, kā sevi parādīšu šajā posmā. Esmu gatava runāt un pārliecināt visus par sevi. Uzaicinājumus no partijām neesmu saņēmusi, taču ar mani vēlas tikties Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera," turpmāko darba plānu ieskicēja Jaunzeme.

"VID darbā līdz šim ir noticis būtisks progress. To parāda arī aptaujas un balvas. Man būtu gods turpināt Ilzes Cīrules iesākto," piebilda Jaunzeme.

Vēstīts, ka VID ģenerāldirektora atlases konkursā visaugstāko komisijas novērtējumu ieguvusi Jaunzeme. Viņa amatā sola turpināt bijušās dienesta vadītājas Ilzes Cīrules un viņas komandas iesākto.
Jaunzeme līdz šim strādājusi Ekonomikas ministrijā, ieņemot Administrācijas vadītāja amatu, bet iepriekš bijusi valsts sekretāre Labklājības ministrijā.

Tāpat potenciālā VID ģenerāldirektore sešus gadus vadījusi Konkurences padomi, bet pirms tam bijusi padomniece Latvijas Republikas pastāvīgajā pārstāvniecībā Eiropas Savienībā.

Jaunzeme četrus gadus bijusi ģenerāldirektore Latvijas lielākajā darba devēju intereses pārstāvošajā organizācijā – Latvijas Darba devēju konfederācijā.

VID ģenerāldirektora amata kandidātei ir biznesa vadības maģistra grāds un arī Ekonomikas fakultātes ekonomista diploms, kas ar Akadēmiskās informācijas centra lēmumu pielīdzināts profesionālā maģistra grādam.

Viņa pārvalda divas svešvalodas – angļu un krievu – un pamatzināšanu līmenī ir apguvusi vācu un franču valodu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!