Foto: LETA

Šobrīd objektīvi nav iespējama kombinācija, kurā "Saskaņa" nonāktu valdībā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" teica partijas "KPV LV" premjera amata kandidāts Aldis Gobzems.

Sabiedrībai kopumā būtu jāatsakās no daudzām savilktām līnijām, kas šķeļ Latvijas sabiedrību, klāstīja Gobzems. "Šķeļošā politika neved Latviju konkurētspējīgas un drošas valsts virzienā. Tikai saliedēta sabiedrība nozīmē efektīvas un ātras izmaiņas," stāstīja "KPV LV" premjera amata kandidāts.

Viņš pauda, ka koalīcijas izveidē jāiesaista veselais saprāts. Kā arī jāiesaista apziņa, ko ir paudis vēlētājs. "Viņš ir skaidri norādījis, ka vēlas izmaiņas," pieminēja Gobzems.

Jautāts, vai vēlētāju griba ir "Saskaņa" valdībā, Gobzems norādīja, ka šobrīd tas nav iespējams. Taču vēlētāji viņam "Facebook" tiešraidē teikuši, ka labprāt redzētu "Saskaņu" valdībā.

"Taču mums jāskatās uz objektīvo realitāti, kas saka, ka šāda kombinācija šobrīd nav iespējama," teica Gobzems.

Runājot par valdības veidošanas procesu, Gobzems pastāstīja, ka aizkulisēs notiek dažādas intrigas. "Politikā tas ir normāli. Notiek un visu nedēļu notiks neformālas sarunas. Oficiālu sarunu no "KPV LV" puses nebūs," paziņoja Gobzems.

"Problēma ir tā, ka nav nominēts neviens kandidāts, jo šobrīd sanāk zīlēšanas kafijas biezumos par iespējamo atbalstu. Nākamnedēļ vajadzētu nosaukt premjera amata kandidātu, tas veicinās procesu," vērtēja Gobzems. Viņš atkārtoja, ka "KPV LV" ir vienīgā partija, kas spētu izveidot rīcībspējīgu un ilgstošu valdību, taču darbs pie balsu vākšanas vēl nav sākts – to darīs pēc nominācijas.

Gobzems noraidīja scenāriju, ka viņš varētu atsaukt savu kandidatūru premjera amatam. "Kad karavīrs ir kaujas vidū un saka, ka vairs nekaros, viņš karu ir zaudējis. Tas ir salīdzinošs piemērs. Situācijā, kad bez KPV LV nevar izveidot stabilu valdību, būtu neloģiski atsaukt tās premjera amata kandidātu. Tāpēc uzturēšu savu kandidatūru premjera amatam," teica Gobzems, piebilstot, ka viņa nominēšana būtu cieņas izrādīšana demokrātijai.

Ceturtdien "KPV LV" plāno tikties ar "Attīstībai/Par!".

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka ar 15. novembra rīkojumu Nr. 2 Valsts prezidents Raimonds Vējonis atzinis par spēku zaudējušu savu 7. novembra rīkojumu Nr. 1, ar kuru viņš aicināja Jāni Bordānu (JKP) izveidot Ministru kabinetu.

Iepriekš Valsts prezidents valdības veidošanu lēma uzticēt JKP premjerministra amata kandidātam Bordānam. Bordānam tika dots uzdevums panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu līdz 21. novembrim.

Tāpat tika norādīts, ka gadījumā, ja līdz 21. novembrim netiks panākta vienošanās par valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Bordāns trešdien 14. novembrī, pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka viņa iecerētā valdība pašlaik nav iespējama. To viņš atzina pēc tam, kad trešdienas priekšpusdienā vairāki potenciālie koalīcijas partneri bija paziņojuši, ka izstājas no JKP līdera vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!