Foto: LETA
Lai varētu tirdzniecību turpināt arī ziemā, Āgenskalna tirgū plānots uzstādīt piepūšamo angāru, raksta "Latvijas Avīze".

Angāru paredzēts piepūst nojauktā Sakņu paviljona vietā. Tas būs 1355 kvadrātmetrus plašs un dos vietu divām tirdzniecības zālēm.

Pirmajā zālē atradīsies 65 tirdzniecības vietas, bet otrajā – 20, kā arī skatuve koncertiem un citām tirgus aktivitātēm.

Āgenskalna tirgus pārstāve Una Meiberga laikrakstam nenorādīja konkrētu datumu, kad iecerēts sākt angāra būvniecību.

Vēstīts, ka SIA "Kalnciema iela" šā gada maijā uzvarēja Āgenskalna tirgus nomas tiesību izsolē, iegūstot tiesības tur saimniekot nākamos 30 gadus. Lai gan par tirgu interesi izrādīja arī igauņu uzņēmēji, "Kalnciema iela" izsolē bija vienīgais pretendents. Rīgas domes Vidi degradējošo būvju komisijas vadītājs Oļegs Burovs (GKR) portālam "Delfi" norādīja, ka igauņi vēlējušies tirgu pirkt, nevis nomāt.

Mārtiņš un Kārlis Dambergi Āgenskalna tirgus attīstīšanai piesaistījuši "BaltCap" investīciju fondu, kā arī plāno investēt līdz pieciem miljoniem eiro.

Tirgus ēka apmeklētājiem atkal varētu būt atvērta 2021. gada otrajā pusē, jo jaunajam nomniekam doti trīsarpus gadi, lai nodotu tirgu ekspluatācijā. Savukārt āra teritorijā tirdzniecība atsāksies šā gada augustā.

2001. gadā Dambergi atjaunoja piecu ēku kompleksu Kalnciema un Melnsila ielu krustojumā. Kopš 2008. gada Kalnciema kvartālā katru sestdienu notiek amatnieku tirgus, taču pēdējos gados kvartāls popularitāti iemantojis arī ar dažādiem kultūras pasākumiem.

Ziņots, ka no šā gada 1. janvāra uz rekonstrukcijas laiku ir pārtraukta Āgenskalna tirgus darbība, jo daļa ēkas konstrukciju ir kļuvusi bīstama apmeklētājiem. To secinājusi būvinženieru firma SIA "CMB" un Būvniecības valsts kontroles birojs.

Āgenskalna tirgus ir vecākais un plašākais Pārdaugavas tirgus, kas atklāts 1925. gadā. Līdz pat šim ēkai ne reizi nav veikta kompleksa rekonstrukcija. Tirgus atrodas uz 8433 kvadrātmetrus plaša zemesgabala, kura kadastrālā vērtība ir 500 293 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!