Foto: LETA

Šodien Latvijas Ārstu biedrības (LĀB) biedru sapulcē par LĀB prezidenti tika ievēlēta līdzšinējā viceprezidente, ģimenes ārste Ilze Aizsilniece, informēja biedrības pārstāve Sendija Burka-Šaicanova.

Aizsilniece amatā tika ievēlēta ar 136 balsīm par, 66 balsīm pret, bet trīs biļeteni atzīti par nederīgiem.

Kā galvenos uzdevumus jaunievēlētā LĀB prezidente uzsver normatīvu maiņu, kas atceltu kriminālatbildību par medicīnisko kļūdu, veselības aprūpes pakalpojumu cenu noteikšanu un finansēšanas principu pārskatīšanu, kā arī veicināt pienācīgu ārstu darba samaksu Latvijā, īpaši uzmanību vēršot uz ārstu-rezidentu un jauno ārstu algu palielināšanu.

Aizsilniece vēlas stiprināt ārstu profesionālo neatkarību, saglabājot esošos sertifikācijas un tālākizglītības principus, darot to ciešā sadarbībā ar visām profesionālajām asociācijām, kā arī turpināt aktīvi iesaistīties starptautisko ārstu organizāciju darbā, paužot LĀB viedokli par globāliem ar veselības aprūpi saistītiem jautājumiem.

Kā informēja LĀB, Aizsilniece ir ģimenes ārste ar starptautisku pieredzi un zināšanām, ilgus gadus darbojusies kā LĀB viceprezidente, daudz strādājusi Pasaules Veselības organizācijas projektos, apguvusi sabiedrības veselības pamatus Zviedrijā, Šveicē un ASV, kā arī ieguvusi maģistra grādu veselības aprūpes zinībās Londonas universitātē.

Patlaban LĀB aktīvo biedru skaits ir 2541.

Latvijas Ārstu biedrības biedru sapulce vēlēs arī biedrības profesionālās institūcijas, revīzijas komisiju un divus viceprezidentus.

Kā ziņots, LĀB biedru pilnsapulcē 18.oktobrī kvoruma trūkuma dēļ nenotika.

Uz LĀB prezidenta amatu kandidēja tikai līdzšinējā biedrības viceprezidente, ģimenes ārste Aizsilniece, kuras iesniegums atzīts par atbilstošu prasībām. Iesniegumu par Aizsilnieci kā LĀB prezidenta amata kandidāti parakstījuši 55 biedrības individuālie biedri.

LĀB valde noraidīja ģimenes ārstes Līgas Kozlovskas (ZZS) kandidatūru uz biedrības prezidenta amatu, jo par viņas izvirzīšanu nebija parakstījies pietiekams skaits ārstu, kā arī iesniegtā dokumentācija neatbilda prasībām, tomēr pati Kozlovska gan pauda, ka nepiekrīt iemesliem, kāpēc LĀB valde noraidījusi viņas pieteikumu biedrības prezidenta amatam.

Kozlovska sacīja, ka noticis "bezprecedenta gadījums", jo LĀB vadība melojusi sabiedrībai un apzināti veikusi rupju Biedrību un nodibinājumu likuma un LĀB statūtu pārkāpumu, ierobežojot likumā un statūtos noteiktās biedrības biedru tiesības vēlēt un tikt ievēlētiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!