Foto: DELFI

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs būs Juris Jurašs (JKP), trešdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedrs būs Aldis Blumbergs ("KPV LV") un komisijas sekretārs – Edvīns Šnore (NA).

"Pret" Jurašu kā komisijas priekšsēdētāju gan balsoja Jānis Ādamsons (S) un Raimonds Bergmanis (ZZS). Kā žurnālistiem skaidroja Bergmanis, viņš balsojis "pret" Jaunās konservatīvas partijas (JKP) kandidātu, jo iepriekš, Jānim Bordānam (JKP) mēģinot izveidot valdību, drošība nav bijusi starp partijas prioritātēm. Tāpēc Bergmani mākušas "iekšējas bažas".

Savukārt Jurašs, komentējot Bergmaņa sacīto, pauda, ka nepiekrīt, ka JKP nebūtu pievērsusi uzmanību aizsardzības jautājumam. Viņš pieļāva, ka tas ir vien "formāls iemesls" balsošanai "pret". "Kāds ir patiesais iemesls, man ir grūti spriest," uzsvēra Jurašs.

Komisijā darbosies arī Kaspars Ģirģens ("KPV LV"), Ivans Klemetjevs (S), Juris Rancāns (JKP), Mārtiņš Staķis (A/P), Ainars Latkovskis (JV).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārraudzībā ir nacionālās drošības, valsts aizsardzības, iekšlietu, korupcijas novēršanas jomas.

Komisijas priekšsēdētājs vienlaikus ir arī Nacionālās drošības padomes loceklis un piedalās valsts augstāko amatpersonu un institūciju vienotas darbības saskaņošanā nacionālās drošības jomā.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!