Foto: LETA
Saeimas Publisko izdevumu un revīzijas komisijas priekšsēdētājs būs Kaspars Ģirģens ("KPV LV"), otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētāja biedre būs Juta Strīķe (JKP) un komisijas sekretāre – Ilze Indriksone (NA).

Komisijā strādās arī citi deputāti: Andrejs Klementjevs (S), Ivans Ribakovs (S), Ļubova Švecova (S), Ivars Zariņš (S), Iveta Benhena-Bekēna ("KPV LV"), Jānis Vitenbergs ("KPV LV"), Mārtiņš Bondars (A/P), Inese Voika (A/P), Juris Rancāns (JKP), Krišjānis Feldmans (JKP), Romāns Naudiņš (NA), Viktors Valainis (ZZS), Uldis Augulis (ZZS) un Ojārs Ēriks Kalniņš (JV).

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Publisko izdevumu un revīzijas komisijas pamatdarbs ir Valsts kontroles (VK) ziņojumu izskatīšana un konstatēto trūkumu novēršanas uzraudzība. VK auditētajām ministrijām un iestādēm ir pienākums komisijai sniegt informāciju par konstatēto trūkumu novēršanas gaitu.

Ja institūcijas nav pilnībā novērsušas pārkāpumus, komisija noskaidro iemeslus, uzklausa argumentus un, izvērtējot situāciju, nosaka papildu termiņus trūkumu novēršanai. Komisija pārbauda Saeimas grāmatvedību, izdevumu lietderību un likumību, kā arī parlamenta gada pārskatus.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!