Foto: LETA
Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja būs Vita Anda Tērauda (A/P), otrdien nolemts pirmajā komisijas sēdē.

Komisijas priekšsēdētājas biedrs būs Gatis Eglītis (JKP) un komisijas sekretārs – Igors Pimenovs (S).

Komisijā strādās arī citi deputāti: Aldis Blumbergs ("KPV LV"), Atis Zakatistovs ("KPV LV"), Boriss Cilevičs (S), Sergejs Dolgopolovs (S), Igors Pimenovs (S), Reinis Znotiņš (JKP), Marija Golubeva (A/P), Edvīns Šnore (NA), Aleksandrs Kiršteins (NA), Tālis Linkaits (JKP), Dana Reizniece-Ozola (ZZS), Edgars Rinkēvičs (JV) un pie frakcijām nepiederošā Jūlija Stepaņenko.

Otrdien Saeima ārkārtas sēdē apstiprinājusi deputātus darbam parlamenta komisijās. Vairāk par komisiju sastāvu var lasīt šeit.

Kā portālu "Delfi" informēja Saeimas Preses dienestā, Eiropas lietu komisija apstiprina Latvijas nostājas jeb nacionālās pozīcijas par Eiropas Savienības (ES) ministru padomēs izskatāmajiem jautājumiem.

Ministram, kurš pārstāv Latviju attiecīgās nozares ES ministru padomē, ir pienākums iepazīstināt komisiju ar Latvijas valdības nostāju visos nozīmīgajos lēmumos attiecībā uz likumdošanu un stratēģiskajiem jautājumiem. Ministrs saņem parlamenta mandātu paust Latvijas viedokli ES ministru padomes sanāksmē tikai pēc tam, kad pozīcija ir saskaņota ar Saeimas Eiropas lietu komisiju.

Saeimā darbojas 16 komisijas. Tās strādā noteiktā likumdošanas jomā, uzrauga izpildvaras darbību, kā arī veic citus komisijas darba specifikai atbilstošus uzdevumus. Saeimas komisijas sagatavo izskatīšanai lietas, kas tiek apspriestas Saeimas sēdēs. Pamatojoties uz Saeimas lēmumiem, komisijas izskata likumprojektus, priekšlikumus un iesniegumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!