Foto: Shutterstock

Valsts ieņēmuma dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvalde šī gada oktobrī Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai nosūtījusi kriminālprocesu par narkotisko vielu kontrabandu lielā apmērā – pār robežu mēģināts pārvest vairāk nekā četrus kilogramus aizliegto vielu, informēja VID.

Šā gada februārī Terehovas Muitas kontroles punktā tika veikta padziļinātā kontrole automobilim ''Volkswagen Jetta'', kuru vadīja Latvijas nepilsonis kurš brauca Krievijas virzienā.

Pārbaudes laikā konstatēts, ka automobiļa motora nodalījumā ir paslēpti divi melna polietilēna iepakojumi ar sablīvētu baltas krāsas vielu, ar uzrakstu "Thor" un četri melni polietilēna iepakojumi ar nezināmu vielu. Par atklāto noziedzīgo nodarījumu VID Nodokļu un muitas policijas pārvaldē tika uzsākts kriminālprocess.

Kriminālprocesa ietvaros veiktas izņemto vielu ķīmiskās ekspertīzes, kuru laikā noskaidrots, ka iepakojumos ir 2 997,9 gramu baltas krāsas pulverveida viela, kas satur 2 428,3 gramus kokaīna un 1 643,39 gramu brūnas krāsas kristāliska viela, kas satur 1 368 gramu MDMA jeb 3,4 metilēndioksimetamfetamīna.

Iegūstot pietiekošu pierādījumu kopumu 2. oktobrī kriminālprocess pret 1977. gadā dzimušo Latvijas nepilsoni tika nosūtīts Organizētās noziedzības un citu nozaru specializētajai prokuratūrai kriminālvajāšanas uzsākšanai pēc Krimināllikuma 15. panta ceturtās daļas un 190. panta otrās daļas.

Likums par preču un vielu, kuru aprite ir aizliegta vai speciāli reglamentēta, pārvietošanu pāri Latvijas valsts robežai, ja to izdarījusi personu grupa pēc iepriekšējas vienošanās vai ja tas izdarīts lielā apmērā kā sodu paredz brīvības atņemšanu uz laiku līdz desmit gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Kriminālvajāšanu lūgts sākt arī pēc Krimināllikuma 253. panta trešās daļas, kas nosaka, ka par narkotisko un psihotropo vielu neatļautu izgatavošanu, iegādāšanos, glabāšanu, pārvadāšanu un pārsūtīšanu realizācijas nolūkā un neatļautu realizēšanu, ja to izdarījusi organizēta grupa vai tas izdarīts ar narkotiskajām vai psihotropajām vielām lielā apmērā kā sodu var piemērot brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 15 gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas, un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!