Foto: F64

Aizvadītajās brīvdienās ugunsgrēkos Latvijā gājis bojā viens, bet cietuši četri cilvēki, liecina Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) informācija.

Pirmdien pulksten 20.23 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu divstāvu neapsaimniekotu ēku Rīgā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka neapsaimniekotās ēkas pirmajā stāvā deg sadzīves atkritumi divu kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķu aprūpē. Pulksten 21.18 ugunsgrēks likvidēts.

Kopumā brīvdienās VUGD saņēma 117 izsaukumus, no kuriem 60 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 43 uz glābšanas darbiem, bet 14 no izsaukumiem bija maldinājumi.

Ugunsdzēsēji glābēji devās uz izsaukumiem dzēst degošus atkritumus, sodrējus septiņu ēku dūmvados, zaru kaudzi, lāpas, celtniecības materiālus, sadzīves mantas, elektrības vadus, četras vieglās automašīnas, divas kravas automašīnas, dzīvojamās mājas starpsienu, pirts telpu, četras dārza mājas, pirti, šķūni, neapsaimniekotu ēku, dzīvojamo māju un bez uzraudzības atstātu piedegušu ēdienu.

Naktī uz pirmdienu pulksten 2.47 saņemts izsaukums uz Smiltenes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies šķūņa ēkā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka 25 kvadrātmetru platībā deg šķūnis. Ugunsgrēkā cieta viens cilvēks, kurš tika nodots NMPD mediķu aprūpē. Pulksten 4.54 ugunsgrēks likvidēts.

Jau ziņots, ka sestdien pulksten 8.45 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Mālpils novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā konstatēts, ka ar atklātu liesmu deg vienstāva dzīvojamā māja 40 kvadrātmetru platībā. Ugunsgrēkā gāja bojā viens cilvēks. Pulksten 13.21 ugunsgrēks likvidēts.

Naktī uz svētdienu pulksten 1.09 saņemts izsaukums uz dzīvojamo māju Kuldīgā. Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji konstatēja, ka ar atklātu liesmu deg dzīvojamās mājas pirmais stāvs un viss otrais stāvs 50 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas saviem spēkiem evakuējās viens cilvēks, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķu aprūpē. Pulksten 3.09 ugunsgrēks likvidēts.

Turpretim svētdien pulksten 2.34 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu māju Jelgavā, kur jūtams sadūmojums. Ierodoties notikuma vietā bija redzams, ka no ēkas pirmā stāva dzīvokļa nāk dūmi. Caur logu iekļūstot dzīvoklī konstatēts, ka bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens 0,5 kvadrātmetru platībā. Ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotā dzīvokļa izglāba vienu cilvēku, kurš bija cietis un tika nodots NMPD mediķu aprūpē. Pulksten 2.46 ugunsgrēks likvidēts.

Sestdien ap pulksten 17.30 ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Garkalnes novadu, kur mežā apmaldījušies divi cilvēki. Izmantojot automašīnas skaņas un gaismas signālus, cilvēkiem norādīts pareizais virziens izejai no meža.

Palīdzot bezpalīdzīgā stāvoklī nonākušiem dzīvniekiem, brīvdienās ugunsdzēsēji glābēji Rundāles novadā, Rīgā un Liepājā no kokiem nocēla kaķus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!