Foto: LETA

Vēl pirms galīgās vienošanās skaidrāk iezīmējas lielākās daļas 13. Saeimas komisiju potenciālā vadība.

Tiek apspriesta iespēja Saeimas Juridisko komisiju vadīt Jānim Bordānam (JKP), Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisiju - Artusam Kaimiņam ("KPV LV"), Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisiju - Jurim Jurašam (JKP), bet Valsts pārvaldes un pašvaldības komisiju - Sergejam Dolgopolovam (S).

Tiek pieļauts, ka Pieprasījumu komisiju un Publisko izdevumu un revīzijas komisiju vadīs partijas "KPV LV" pārstāvji. Savukārt Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas vadība visdrīzāk varētu tikt uzticēta vai nu Vitālijam Orlovam (S), kurš to vadīja arī iepriekšējā Saeimā, vai Janīnai Kursītei-Pakulei (VL-TB/LNNK).

Par Sociālo un darba lietu komisijas vadību sarunas vēl varētu turpināties.

Kā ziņots, politiķi jau iepriekš ir izteikuši savas vēlmes par komisiju vadību. AP plāno pretendēt uz Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un parlamenta Eiropas lietu komisijas vadīšanu. Budžeta komisijas vadītāja amatam paredzēts virzīt Mārtiņa Bondara (AP) kandidatūru, bet uz Eiropas lietu komisijas vadītājas amatu - Vitu Andu Tēraudu (AP).

Tikmēr ZZS arī gribētu vadīt Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisiju, ko vēlētos uzticēt Jānim Dūklavam, kā arī Nacionālās drošības komisiju, kuras vadītāja amatam piedāvātu Māri Kučinski, liecina neoficiālā informācija.

Nacionālajai apvienībai "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK starp prioritātēm varētu būt Ārlietu komisija, kuras vadībai varētu virzīt politiķi Rihardu Kolu.

Savukārt "Jaunā Vienotība" (JV) varētu pretendēt uz Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas vadību, kā kandidātu virzot Andreju Judinu, savukārt Arvils Ašeradens varētu pretendēt uz Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas vadītāja amatu.

"Saskaņas" politiķis Andrejs Klementjevs iepriekš pauda, ka Vjačeslavam Dombrovskim (S) ir liela pieredze ar ekonomiskiem pētījumiem, līdz ar to viņš varētu būt labs kandidāts Ilgtspējīgas komisijas vadītāja amatam.

Kā ziņots, otrdien, 20. novembrī, pulksten 10 sasaukta parlamenta ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par Saeimā ievēlēto partiju frakciju izvirzīto deputātu apstiprināšanu likumdevēja komisijās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!