Foto: Publicitātes foto

Par godu Latvijas Republikas proklamēšanas simtajai gadadienai Saeima svētdien pulksten 11 sanāca uz svinīgo sēdi Latvijas Nacionālajā teātrī - vietā, kur pirms simts gadiem dibināta Latvijas valsts.

Svinīgajā parlamenta sēdē uzrunu teica Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK). Uz sēdi aicināts bija arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis, premjerministrs Māris Kučinskis (ZZS) un citi Ministru kabineta locekļi, kā arī bijušās valsts augstākās amatpersonas un Augstākās padomes deputāti.

Tāpat uz sēdi tika lūgti Eiropas institūciju, valsts institūciju un pašvaldību vadības pārstāvji, kā arī Saeimas vēlētās amatpersonas, diplomātiskā korpusa, nevalstisko organizāciju un mediju pārstāvji, kā arī citi viesi.

Uz svinīgo sēdi Nacionālajā teātrī bija aicināti arī Saeimas organizētā fotokonkursa jauniešiem "Es=Latvija" laureāti, kuru darbi būs aplūkojami izstādē teātra telpās, un projekta "Jauniešu Saeima" dalībnieki.

Svētku dienas rītā pulksten deviņos Rīgas Domā notika ekumeniskais dievkalpojums. Pēc Saeimas sēdes, pulksten 12.45 Brīvības pieminekļa pakājē notika svinīgā ziedu nolikšanas ceremonija, savukārt 11. novembra krastmalā pulksten 14 norisināsies Nacionālo bruņoto spēku vienību militārā parāde.

Parādē uzrunu teiks arī Vējonis, savukārt pulksten 20 paredzēta Vējoņa svētku uzruna pie Brīvības pieminekļa.

Par godu Latvijas proklamēšanas 100. gadadienai visā valsts teritorijā šodien norisināsies vairāki simti svētku pasākumu, no kuriem lielāko daļu iedzīvotāji varēs apmeklēt bez maksas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!