Foto: DELFI

Ģenerālprokuratūra ir iesniegusi Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšniekam protestu ar lūgumu atcelt lēmumu par lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma lietā saistībā ar medību kluba izveidošanu Ķeipenes ugunsdzēsēju depo.

Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamentā tika izskatīts Valsts kontroles (VK) iesniegums, ar kuru pārsūdzēts KNAB lēmums par administratīvās lietas izbeigšanu pret bijušo Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Rīgas reģiona pārvaldes Ogres daļas Ķeipenes posteņa komandieri.

Valsts kontroles revīzijā saistībā ar Ķeipenes ugunsdzēsēju depo telpu izmantošanu tika konstatēts gadījums, kad faktiski telpas nodotas pasākumu rīkošanai, bet samaksa par šo pakalpojumu netika saņemta. Ugunsdzēsēju depo Ogres novada Ķeipenes pagasta "Plaužos" tika rīkoti dažādi pasākumi, Ķeipenes depo adresē bija reģistrēts mednieku klubs. Par konstatēto Valsts kontrole informēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroju.

Izskatot VK iesniegumu par revīzijā konstatēto, KNAB nolēma izbeigt administratīvā pārkāpuma lietu par valsts amatpersonai likumā noteikto ierobežojumu pārkāpšanu, kas bija sākta pret bijušo VUGD Ogres daļas Ķeipenes posteņa komandieri, sakarā ar to, ka nav konstatēts administratīvā pārkāpuma sastāvs.

Novembrī Ģenerālprokuratūras Personu un valsts tiesību aizsardzības departamenta virsprokurors iesniedza KNAB priekšniekam protestu ar lūgumu atcelt lēmumu par lietvedības izbeigšanu administratīvā pārkāpuma lietā un pieņemt lēmumu par administratīvā soda piemērošanu. Tāpat virsprokurors lūdzis KNAB priekšniekam arī pieņemt lēmumus par administratīvā pārkāpuma lietvedības sākšanu vai par atteikšanos sākt administratīvā pārkāpuma lietvedību attiecībā pret visām VK iesniegumā norādītajām VUGD amatpersonām.

Jau vēstīts, ka revīzijā, kuras rezultāti tika publiskoti 2018.gada sākumā, tika konstatēts, ka VUGD rīcībā esošo īpašumu - ugunsdzēsēju depo Ogres novada Ķeipenē - izmanto medību klubs "Plauži" un par to informētas vismaz trīs augsta līmeņa VUGD amatpersonas. Arī Iekšlietu ministrijas veiktajās pārbaudēs konstatēts, ka Ķeipenes postenis ticis izmantots kā mednieku kluba oficiāli reģistrēta adrese un bāzes vieta mednieku klubu dažādu pasākumu organizēšanai, kā rezultātā ir radīti zaudējumi valsts resursiem.

Iekšlietu ministrijas dienesta pārbaudes rezultātā VUGD priekšniekam Oskaram Āboliņam tika piemērots disciplinārsods - mēneša amatalgas samazināšana par 10% uz diviem mēnešiem. Savukārt pret VUGD Ķeipenes posteņa komandieri ierosinātā disciplinārlieta tika izbeigta, jo viņš bija devies izdienas pensijā. Citu augsta līmeņa VUGD amatpersonu, kas piedalījušās medību kluba pasākumos, atbildība netika vērtēta, tika atzīmēts VK sniegtajā informācijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!