Foto: F64
Piektdien, 16. novembrī, Ņujorkā tika parakstīts kopīgs komunikē, ar kuru nodibinātas Latvijas Republikas un Svatini Karalistes diplomātiskās attiecības, portālu "Delfi" informē Ārlietu ministrijā.

Kopīgo komunikē par diplomātisko attiecību nodibināšanu starp abām valstīm Latvijas vārdā parakstīja ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Ņujorkā Andrejs Pildegovičs un Svatini vārdā - vēstnieks, pastāvīgais pārstāvis ANO Melusi Martins Masuku (Melusi Martin Masuku).

Abu valstu vēstnieki pauda gandarījumu par diplomātisko attiecību nodibināšanu, kas sekmēs divpusējās saiknes un sadarbību starptautiskajās organizācijās.

Sarunas laikā tika pārrunātas arī iespējas veicināt divpusējo sadarbību ekonomiskajā jomā. Apspriežot abu valstu prioritātes ANO, tika skarti tādi jautājumi kā pašreizējie ANO reformu procesi un ANO ilgtspējīgas attīstības mērķu ieviešana.

Svatini Karaliste atrodas Āfrikas dienvidos, un tā ir mazākā valsts kontinentā ar 1,3 miljoniem iedzīvotāju. Latvijas Republikai ir diplomātiskās attiecības ar 188 ANO dalībvalstīm. Diplomātiskās attiecības ir pamats valstu attiecību un sadarbības attīstīšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!