Foto: Shutterstock

Iebraukšanas maksa Jūrmalā motocikliem tiks saglabāta, pastāstīja Jūrmalas domes deputāts Rolands Parasigs-Parasiņš (VL-TB/LNNK).

Parasigs-Parasiņš ir Jūrmalas domes Transportu un mājokļu jautājumu komitejas loceklis un oktobrī komiteja skatīja jautājumu par motociklistiem piemērotās iebraukšanas maksas Jūrmalā atcelšanu.

Pēc deputāta teiktā, komiteja lēmusi esošo kārtību nemainīt, galvenokārt atsaucoties uz iedzīvotāju viedokli. "Nekādas sevišķas diskusijas par šo jautājumu pat nebija, jo "tauta ir pateikusi savu vārdu". Jautājums tika izlemts, pamatojoties uz nedaudz vairāk kā simts iedzīvotāju viedokli, kas, manuprāt, nav pietiekams pamats," sacīja deputāts.

Pats Parasigs-Parasiņš gan uzskatot, ka motociklistiem šī maksa būtu jāatceļ. "Iebraukšanas maksas mērķis ir samazināt tranzīta kustību, bet motociklisti šajā grupā neietilpst. Viņi nevienam netraucē, nerada sastrēgumus un neaizņem arī stāvvietas," pauda deputāts. Komitejas vairākums lēmis pretēji.

Jau vēstīts, ka maijā vairāk nekā 100 Latvijas Motoklubu asociācijas biedru devās protesta braucienā uz Jūrmalu, šādā veidā demonstrējot savu neapmierinātību ar to, ka viņiem jāmaksā iebraukšanas maksa pilsētā. No rīta viņi pulcējās pie Lielupes tilta, kur lēnām, rindiņā stāvot, katrs iegādājās iebraukšanas biļeti un pēc tam devās uz Jūrmalas domi, kur savus transportlīdzekļus novietoja domes darbiniekiem paredzētajās stāvvietās.

Asociācijas vadītājs Aivars Freimanis jeb sabiedrībā plašāk pazīstams kā Frīdis informē, ka viņi domē iesniedza oficiālu pieprasījumu atcelt motociklistiem un mopēdiem iebraukšanas maksu Jūrmalā. "Motocikli neaizņem vietu stāvvietās, ir daudz ekoloģiskāki, nerada sastrēgumus. Visā Eiropā, tostarp Latvijā, motocikli drīkst stāvēt bez maksas jebkur, kur netraucē citiem iedzīvotājiem," norādīja Frīdis.

Pēc akcijas asociācija iesniedza savu pieprasījumu domē, kā rezultātā tika izveidota darba grupa šī jautājuma risināšanai un vēlāk arī izsludināta sabiedriskā apspriešana, lai noskaidrotu iedzīvotāju viedokli šajā jautājumā.

Pēc Jūrmalas domes pārstāvju teiktā, vairums no jūrmalniekiem, kuri piedalījās sabiedriskajā apspriešanā, pauduši atbalstu tam, ka Jūrmalā būtu jāsaglabā iebraukšanas maksa motociklistiem. Sabiedriskās apspriešanas laikā saņemti 157 Jūrmalas iedzīvotāju iesniegumi. .Viedoklis, ka iebraukšanas maksa motocikliem jāatceļ, pausts tikai 19% iesniegumos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!