Foto: LETA

Kādreizējais distanču slēpotājs Roberts Raimo, kurš vēl rudenī notikušajās 13. Saeimas vēlēšanā kandidējis no Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) saraksta, izstājies no Latvijas Zaļās partijas (LZP), liecina viņa ieraksts sociālajā tīklā "Facebook".

Viņš "Facebook" raksta, ka izstājies no LZP. Šo lēmumu viņš pieņēmis pēc sarunas ar partijas vadītāju Edgaru Tavaru.

"Metodes un līdzekļi, un īpaši ietvars, kurā darbojas Zaļā partija, manā un manu domubiedru skatījumā nespēj un nevar nākotnē nodrošināt to politisko mērķu sasniegšanu, kas nepieciešami Latvijas valsts veidošanai par drošu labklājības valsti, kā arī nevar pietiekamā apmērā nodrošināt Zaļās partijas pamatmērķa realizēšanu," lēmumu pamato Raimo.

Viņš uzskata, ka ir nepieciešams dibināt jaunu politisko spēku – kustību, kas savās rindās vienotu vairāk nekā 20 tūkstošus biedru un "būtu nopietns pretsvars ārējās pārvaldes uzspiestajai politikai Latvijā".

Kā atzīst, Raimo šādu platformu nepiedāvā un neveido neviens politiskais spēks Latvijā. "Tikai šāda mēroga politiskiem spēkiem esošajā politiskajā sistēmā ir iespējams panākt valsts politiskā kursa izmaiņas, kas vērstas sabiedrības interesēs, spēs apturēt demogrāfisko krīzi un nodrošināt labklājības valsts izveidi, saglabājot tradicionālas nacionālās vērtības," savās pārdomās dalās kādreizējais distanču slēpotājs.

Taču tieši šādu politisko spēku viņš vēlas dibināt. "Neatlaidīgi un mērķtiecīgi strādājot, mums kopā tas jāpaveic, lai cik neticami tas šobrīd šķistu!" mudina Raimo.

Būdams viens no vadošajiem Latvijas distanču slēpotājiem, 1998. gadā Raimo startēja XVIII Ziemas olimpiskajās spēlēs Nagano. 10 kilometru distancē viņš ieņēma 83. vietu, bet 50 kilometru maratonā ieņēma 60. vietu.

Savulaik Raimo bija Latvijas distanču slēpošanas izlases galvenais treneris, Latvijas Slēpošanas savienības valdes loceklis, daudzus gadus strādāja Rīgas domes sporta vadībā, mācījies un strādājis Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā, beidzis Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Raimo 2001. gadā no Tautas partijas kandidēja pašvaldību vēlēšanās Rīgā. 2013. gadā viņš no Latvijas Zemnieku savienības saraksta ievēlēts Carnikavas domē.

Raimo kandidēja arī 13. Saeimas vēlēšanās, taču nesekmīgi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!