Foto: LETA

Līdzās topošajai Latvijas Universitātes (LU) studentu pilsētiņai Rīgas domei piederošajā zemesgabalā netraucēti turpina saimniekot bebri un teritorija joprojām ir applūdusi, novēroja portāls "Delfi".

Kopš portāla "Delfi" publikācijas par Torņakalna bebru veiksmes stāstu, appludinot bijušo mazdārziņu teritoriju, ir pagājuši trīs mēneši, taču situācija nav mainījusies. Ūdens līmenis teritorijā starp dzelzceļa staciju, Vilkaines ielu, Vienības gatvi un Jelgavas ielu joprojām ir augsts, ļaujot brīvi peldēt visai gadu garumā tur sakrātajai drazai.

Septembra sākumā Būvniecības valsts kontroles birojs (BVKB) lūdza LU ēku celtniekam "LNK Industries Group" skaidrojumu par radušos ainavu, vēlāk secinot, ka nepieciešams uzlabot meliorācijas sistēmu teritorijā.

Vaicāts, kāpēc situācija pēc ceturkšņa nav mainījusies, "LNK Industries Group" pārstāvis Krists Leiškalns atbild, ka būvnieki visus nepieciešamos darbus ir veikuši un caurteka zem Jelgavas ielas veic savas funkcijas.

"Uzņēmums strādā mazā daļā no teritorijas, kas savulaik izmantota kā mazdārziņi. Paaugstināts mitrums un ūdens daudzums novērojams salīdzinoši plašās, bijušo mazdārziņu teritorijas diagonāli pretējā pusē. Mitruma un ūdens līmenis celtniecībai tuvākajā zonā ir daudz zemāks," skaidroja Leiškalns.

Applūdušo teritoriju Rīgas domes vārdā apsaimnieko Pārdaugavas izpilddirekcija, kas jau iepriekš portālam "Delfi" pauda, ka drīzi teritorijas sakopšanas darbi nav gaidāmi, jo pašvaldība ar šo zemesgabalu saista vērienīgus nākotnes plānus.

Proti, Rīgas dome šeit cels Torņakalna multimodālo sabiedriskā transporta mezglu, kura projekta pieteikumu drīzumā iesniegs izvērtēšanai. Teritoriju ietekmēs arī "Rail Baltica" dzelzceļa līnijas būvniecība, kuras aprises varētu kļūt skaidrākas nākamā gada sākumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!