Foto: DELFI

Valsts prezidents Raimonds Vējonis oficiāli atsaucis Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līdera Jāņa Bordāna nomināciju Ministru prezidenta amatam, liecina oficiālajā izdevumā "Latvijas Vēstnesis" publicētais rīkojums.

Publicētais teksts liecina, ka ar 15. novembra rīkojumu Nr. 2 Vējonis atzinis par spēku zaudējušu savu 7. novembra rīkojumu Nr. 1, ar kuru viņš aicināja Bordānu izveidot Ministru kabinetu.

Jau ziņots, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis valdības veidošanu lēma uzticēt JKP premjerministra amata kandidātam Bordānam. Bordānam tika dots uzdevums panākt vienošanos par nākamās koalīcijas aprisēm un Saeimas vairākuma atbalstu līdz 21. novembrim.

Tāpat tika norādīts, ka gadījumā, ja līdz 21. novembrim netiks panākta vienošanās par valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Jāatgādina, ka 7. novembrī vien īsu brīdi pēc Bordāna nominēšanas potenciālie partneri jau saķildojās. Pēc potenciālo valdības vadītāju tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Gobzems norādīja, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par!" turpina veco politiku, tāpēc "KPV LV" nekad neietu Pabrika vadītajā valdībā.

Bordāns trešdien pēc tikšanās ar Vējoni atzina, ka viņa iecerētā valdība pašlaik nav iespējama. Trešdienas priekšpusdienā vairāki potenciālie koalīcijas partneri bija paziņojuši, ka izstājas no JKP līdera vadītajām valdības veidošanas sarunām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!