Foto: LETA

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) sagatavojis grozījumus likumā, kas paredz biroja amatpersonām par mazsvarīgu disciplinārpārkāpumu izteikt aizrādījumu, aģentūru LETA informēja KNAB.

Gadījumā, ja KNAB amatpersona ir izdarījusi disciplinārpārkāpumu, bet šis pārkāpums ir mazsvarīgs vai nav radījis nelabvēlīgas sekas, tai varēs izteikt aizrādījumu, neierosinot disciplinārlietu vai pieņemot lēmumu par disciplinārlietas izbeigšanu, paredz grozījumi.

Līdzīgs regulējums par aizrādījuma izteikšanu tiek piemērots attiecībā uz civildienesta ierēdņiem un Iekšlietu ministrijas sistēmas vai Ieslodzījuma vietu pārvaldes amatpersonām ar speciālajām dienesta pakāpēm.

Tāpat KNAB sagatavojis tehniskus grozījumus, kas paredz nostiprināt KNAB tiesības veikt personas datu apstrādi, par to neinformējot datu subjektu un ierobežojot tā piekļuves tiesības, ciktāl tas nav pretrunā ar tiesībaizsardzības nolūkos apstrādājamo personas datu jomu regulējošajiem normatīvajiem aktiem.

KNAB norāda, ka birojs iegūst informāciju, tostarp, personas datus, kuru izpaušana var negatīvi ietekmēt gan administratīvo pārkāpumu lietu izskatīšanu, gan izmeklēšanu un operatīvo darbību. Informācijas pieejamības ierobežošana nepieciešama, ne tikai lai aizsargātu informācijas avotus, bet arī izmantotos paņēmienus resorisko pārbaužu, kriminālprocesa un operatīvās darbības procesa ietvaros.

Ja valdība atbalstīs grozījumus, tad par to tālāku virzību lems Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!