Foto: LETA
Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis 350 eiro sodu Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības Dzintaru koncertzāle valdes priekšsēdētājam Guntaram Ķirsim, kurš, biroja ieskatā, no kāda uzņēmuma saņēmis neatļautu dāvanu - viņš bez maksas izmantojis uzņēmumam piederošus apartamentus.

KNAB konstatēja, ka Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersona bija noslēgusi līgumu ar kādu uzņēmumu par reklāmas pakalpojumiem, taču no šī uzņēmuma divu gadu laikā pirms līguma noslēgšanas bija saņemta dāvana, proti, attiecīgais uzņēmums bez atlīdzības ļāva izmantot tā apartamentus, pavēstīja KNAB.

Birojs secināja, ka amatpersona nav ievērojusi valsts amatpersonām noteiktos speciālos dāvanu pieņemšanas ierobežojumus.

Pats Ķirsis gan radušos situāciju komentēt nevēlējās, norādot, ka komentārus varēs sniegt tikai pēc tiesas lēmuma. Tāpat viņš nedz apstiprināja, nedz noraidīja viņam izvirzīto apsūdzību.

Par noteikto ierobežojumu pārkāpšanu KNAB amatpersonai piemēroja naudas sodu 350 eiro apmērā. Valsts amatpersona KNAB lēmumu pārsūdzējusi pirmās instances tiesā. KNAB amatpersonas vārdu neatklāja, taču apliecināja, ka amatpersonu lēmumu pārsūdzējusi 17. septembrī. Ķirša lieta Rīgas rajona tiesā saņemta 17. septembrī un tiesa to skatīs 2019. gada 9. janvārī pulksten 14.

Šis ir viens no iespējamiem administratīvajiem pārkāpumiem, kuru KNAB konstatējis, izmeklējot Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partijas "No sirds Latvijai" (NSL), iespējams, nelikumīgas finansēšanas krimināllietu, kuru KNAB nesen nodeva kriminālvajāšanas sākšanai prokuratūrā.

Pats KNAB gan izplatītajā infografikā partijas nosaukumus nebija minējis, taču uzskaitījis vairākus administratīvos pārkāpumus, kas "konstatēti krimināllietas ietvaros". KNAB apliecināja, ka viens no šiem pārkāpumiem ir saistīts ar iepriekšminēto Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersonu.

"Infografikā sniegta informācija par to, ka pirmstiesas izmeklēšanas procesā tika konstatēti administratīvie pārkāpumus valsts amatpersonu darbībā, saistībā ar kuriem KNAB uzsāka administratīvo lietvedību. Administratīvā lietvedība uzsākta pret vienu Jūrmalas pašvaldības kapitālsabiedrības amatpersonu un vienu Siguldas novada domes amatpersonu," norādīja birojā.

Siguldas novada domes amatpersonai par valsts amatpersonas funkciju veikšanu, atrodoties interešu konflikta situācijā piemērojusi 90 eiro sodu, ko šī valsts amatpersonas samaksājusi, pavēstīja birojā.

SIA "Dzintaru koncertzāle" apsaimnieko Dzintaru koncertzāli, sniedz ieguldījumu kultūras attīstībā un kultūras norišu veicināšanā un Jūrmalas pilsētas un kultūras dzīves popularizēšanā, kā arī veic saimniecisku darbību. Pašvaldības kapitāla daļu turētāja pārstāvis ir Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs.

Ķirsis ir arī VSIA "Latvijas Koncerti" valdes loceklis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!