Foto: DELFI
Partiju apvienības "Attīstībai/Par" premjera amata kandidāts Artis Pabriks uzskata, ka viņš šim amatam netiks virzīts, ceturtdien Latvijas Radio atzina Pabriks.

LETA vēsta, ka cits "Attīstībai/Par!" līderis – Juris Pūce – telekanālā LNT ceturtdien paskaidrojis, ka Pabrika kandidatūra nav atmetama pilnībā, bet gan par to nav aktuāli runāt tieši pašreiz, jo nav notikušas partiju sarunas, kurās būtu noskaidrotas politisko spēku aktuālās pozīcijas un precizēts, vai nav savilktas kādas jaunas "sarkanās līnijas".

Pūce apgalvoja, ka AP esot gatava apspriest jebkādu valdības modeli, un, ja nav iespējams vienoties par Pabrika vadītu valdību, tad ir jāvienojas par kādu citu kandidātu.

Jau vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien Rīgas pilī tikās ar līdzšinējo Ministru prezidenta amata kandidātu Jaunās konservatīvās partijas (JKP) līderi Jāni Bordānu.

Bordāns atzina, ka neredz iespējas izveidot valdību un saņemt Saeimas vairākuma atbalstu. Tāpēc ceturtdien, 15. novembrī, Valsts prezidents parakstīs rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Bordānam sastādīt Ministru kabinetu.

Pabriks ceturtdien atzina, ka Bordānam valdību izveidot nav izdevies, jo no potenciālās valdības veidotāju puses bijis vērojams paškritikas trūkums, bijusi vērojama "diezgan graujoša nekompetence" un vēlme pārņemt kontroli pār drošības struktūrām.

Viņš atzina, ka tagad partijām atkal nepieciešamas jaunas konsultācijas, bez tam 13. Saeimas ietvaros ir iespējams izveidot labu valdību.

Pabriks gan nekonkretizēja, vai jaunu valdību izdosies izveidot līdz Ziemassvētkiem.

Pabriks atzina, ka viņam šobrīd vislielākās bažas rada Bordāna un "KPV LV" premjera amatam iepriekš izvirzītā Alda Gobzema "personiskā sabloķēšanās". Viņi varot mēģināt virzīties uz parlamenta ārkārtas vēlēšanām.

Jau rakstīts, ka Bordāns raidījumā "Tieša runa" pauda, ka JKP neatbalstītu Pabrika vadītu valdību, jo to neatbalstītu arī partija "KPV LV".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!