Foto: DELFI

Jaunā konservatīvā partija (JKP) neatbalstītu Arta Pabrika (A/P) vadītu valdību, jo to neatbalstītu arī partija "KPV LV", tā raidījumā "Tieša runa" pauda JKP līderis Jānis Bordāns.

Kā raidījumā atklāja Bordāns, JKP ar "KPV LV" ir vienojusies, ka abi politiskie spēki uzturēs vienu "politisko platformu". JKP līderis pauda, ka neredz, ka Pabrikam varētu izdoties izveidot valdību. Politiķis arī uzsvēra, ka viņa pārstāvētais politiskais spēks to neatbalstīs tāpēc, ka to neatbalsta "KPV LV".

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka "KPV LV" līderis Aldis Gobzems trešdien atkārtoti uzsvēra, ka partija neatbalstīs Pabrika veidotu valdību.

Jāatgādina, ka 7. novembrī vien īsu brīdi pēc Bordāna nominēšanas potenciālie partneri jau saķildojās. Pēc potenciālo valdības vadītāju tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni Gobzems norādīja, ka partiju apvienība "Attīstībai/Par!" turpina veco politiku, tāpēc "KPV LV" nekad neietu Pabrika vadītajā valdībā.

Vēstīts, ka Valsts prezidents Raimonds Vējonis trešdien Rīgas pilī tikās un uzklausīja Ministru prezidenta amata kandidātu Bordānu. Tikšanās laikā Bordāns informēja Valsts prezidentu par valdības veidošanas gaitu. Bordāns atzina, ka neredz iespējas izveidot valdību un saņemt Saeimas vairākuma atbalstu.

Tāpēc ceturtdien, 15. novembrī, Valsts prezidents parakstīs rīkojumu, ar kuru atzīs par spēku zaudējušu savu aicinājumu Bordānam sastādīt Ministru kabinetu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!