Foto: F64

Sakarā ar Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Rīgas reģionālajā centrā (NMPD RRC) 2018. gada 9. novembrī izsludināto ārkārtas situāciju, Latvijas Neatliekamās medicīnas speciālistu asociācija (LNMSA) ir vērsusies pēc ārkārtas palīdzības sniegšanas pie Eiropas Savienības institūcijām, lai tās izvērtētu un sniegtu ierosinājumus problēmas risināšanai, informēja asociācijas vadītājs Rafaels Ciekurs.

LNMSA ir nosūtījusi vēstuli Eiropas Parlamenta prezidentam Antonio Tadžani. Zināšanai vēstule nosūtīta arī Latvijas eiroparlamentāriešiem: Ivetai Grigulei Pētersei, Sandrai Kalnietei, Krišjānim Kariņam, Andrejam Mamikinam, Miroslavam Mitrofonam, Artim Pabrikam, Inesei Vaiderei un Robertam Zīlem.

LNMSA vērš uzmanību, ka izveidojusies situācija ir jāuztver kā nopietns Eiropas Savienības pilsoņu veselības apdraudējums, un Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts nacionālās drošības apdraudējums. Saskaņā ar Pasaules bankas rekomendācijām uz 15 000 iedzīvotājiem ir nepieciešams nodrošināt vienu neatliekamās medicīniskas palīdzības brigādi, esošajā situācijā Latvijā ir tikai viena brigāde uz 33 000 iedzīvotājiem, kas apliecina to, ka dienests nespēj sniegt kvalitatīvu medicīnisko palīdzību, kā arī nevarēs pietiekami efektīvi reaģēt krīzes situācijās.

LNMSA ieskatā esošā valdība kūtri iesaistās krīzes situācijas risināšanā, norādot uz to, ka izveidojusies problēmsituācija jārisina jaunajai valdībai, kura visdrīzāk savu darbu neuzsāks, kam par iemeslu kalpo Saeimā ievēlēto partiju nespēja vienoties par valdības koalīcijas izveidošanu.

Tāpēc LNMSA cer uz Eiropas Parlamenta sapratni un rīcību, lai maksimāli ātrā laikā palīdzētu novērst izveidojušos ārkārtas situāciju, kas apdraud Eiropas Savienības cilvēku dzīvības un dalībvalsts drošību kopumā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!