Foto: DELFI

Pēc Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vadītās valdības veidošanas sarunu izjukšanas visiem politiskajiem spēkiem vajadzīgs neliels psihoterapijas kurss, atzina "KPV LV" līderis Aldis Gobzems.

"Es domāju, ka pēc šodienas notikumiem visiem politiskajiem spēkiem vajadzētu nelielu psihoterapijas kursu. Kā mēs zinām, uguns un ūdens nomierina, varbūt kopīgs ugunskurs jūras krastā, simtgadi sagaidot, varētu veicināt turpmāku dialogu, lai risinātu šo situāciju, jo tiem pašiem cilvēkiem jau vien būs valdība jāsastāda," tā pēc sarunu izjukšanas pauda Gobzems. Viņš atgādināja, ka visiem 13. Saeimā ievēlētājiem deputātiem vēl būs četri gadi kopā jāstrādā.

Viņš pauda, ka negribētos nonākt situācijā, "ka Latvijas Republika saprot, ka tā var dzīvot bez valdības".

Gobzems aicināja vispirms sadziedēt brūces, "kas šodien ir uzplēstas". Tad, kad tās tiks sadziedētas, tad "agrāk vai vēlāk, bet pārskatāmā nākotnē", tiks rasts risinājums jaunajai valdībai. Vaicāts, vai arī pašam vai "KPV LV" ir kādas uzplēstas brūces, Gobzems norādīja: "Es domāju, ka ikvienam tiek uzplēsta brūce. Tas ir tāpat kā attiecībās, kad divi cilvēki šķiras, nav svarīgi, kurš paziņo par šķiršanos. Sāp abiem diviem."

"Šobrīd es domāju, ka mums vajadzētu vismaz teorētiski apsēsties – ārpus Ministra kabineta telpām, ārpus birojiem, ārpus saspringtas atmosfēras – pie dabas krūts izbaudīt Latvijas skaisto rudeni, aukstumu un lietu un satuvināties šādos apstākļos," aicināja politiķis.

"KPV LV" līderis atkārtoti atgādināja, ka politiskais spēks neatbalstīs "Attīstībai/Par!" premjera amata kandidāta Arta Pabrika veidotu valdību.

Jau ziņots, "Attīstībai/Par!" un Nacionālā apvienība izstājās no valdības veidošanas sarunām, kuras vadīja Jaunās konservatīvās partijas (JKP) premjera amata kandidāts Bordāns, žurnālistiem apstiprināja politisko spēku līderi. Līdzīgu nostāju pauda arī "Jaunā Vienotība" līderis Arvils Ašeradens, tomēr šī politiskā spēka vadība par oficiālo lēmumu lems vēl tikai pēcpusdienā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!