Foto: stock.xchng

10. novembrī Valsts policija Rīgā saņēmusi informāciju no kāda Latgales priekšpilsētas iedzīvotāja par to, ka viņa kaimiņš viņam draudējis ar cirvi, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Abu vīriešu nesaskaņas bija ilgušas jau vairākus gadus, taču todien kaimiņš bijis sevišķi agresīvs. Kad cietušais atradies nama pagalmā, pie viņa pienācis alkohola reibumā esošais kaimiņš un, vicinoties ar cirvi, sācis draudēt fiziski izrēķināties.

Pēc informācijas saņemšanas par notikušo, notikuma vietā ieradušies policisti, kuri aizdomās turēto 1974. gadā dzimušo vīrieti aizturējuši. Iepriekš vīrietis nav sodīts, informē likumsargi.

Sākotnēji aizdomās turētais vīrietis nogādāts ārstniecības iestādē, lai pārbaudītu viņa psihiskās veselības stāvokli. Ņemot vērā, ka vīrietis tobrīd bija adekvāts, mediķi nav konstatējuši, ka viņam nepieciešama hospitalizācija. Līdz ar to viņš nogādāts Valsts policijas Rīgas Latgales iecirknī.

Aizdomās turētais policistiem atzinis, ka iemesls viņa agresijai bijis kāds ieildzis personisks konflikts. Ņemot vērā, ka izteiktie draudi bija nopietni un viņš patiešām bija apdraudējis savu paziņu, pret vīrieti sākts kriminālprocess.

Krimināllikuma 132. pants paredz, ka par draudiem izdarīt slepkavību vai nodarīt smagu miesas bojājumu, ja ir bijis pamats, ka šie draudi var tikt izpildīti, soda ar īslaicīgu brīvības atņemšanu vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

Aizdomās turētajam vīrietim piemēroti drošības līdzekļi - policijas uzraudzība un aizliegums tuvoties cietušajam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!