Foto: Valsts policija

Valsts policija aizdomās par slepkavību aizturējusi kādu 1999. gadā dzimušu jaunieti, kuram kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums, portāls “Delfi” uzzināja Valsts policijā.

7. novembrī agri no rīta Valsts policijas Latgales reģiona pārvalde saņēmusi informāciju, ka Rēzeknes novada Silmalas pagastā noticis ceļu satiksmes negadījums. Notikuma vietā policisti noskaidrojuši, ka automašīna "Nissan" nobraukusi no ceļa un apgāzusies, bet automašīnas vadītājs gājis bojā. Apskatot notikuma vietu, policisti noskaidrojuši, ka cietušais ir 1951. gadā dzimušais automašīnas vadītājs, turklāt viņam ir dažādi miesas bojājumi.

Turpinot procesuālās darbības un precizējot notikuma apstākļus, likumsargiem izdevies noskaidrot, ka cietušais gājis bojā vardarbīgā nāvē - viņa ķermenī konstatētas vairākas durtas brūces.

Ņemot vērā visus notikušā faktus, policija sākusi kriminālprocesa izmeklēšanu, lai pēc iespējas ātrāk noskaidrotu visus nozieguma apstākļus, iemeslus un noskaidrotu ar to saistītas personas. Policija norāda, ka jau pēc salīdzinoši neilga laika policisti noskaidrojuši aizdomās turamo personu un aizdomās par sevišķi smaga nozieguma izdarīšanu 9. novembrī aizturējuši agrāk par mantiska rakstura noziegumiem tiesātu 1999. gadā dzimušu jaunieti.

Kriminālprocesā policisti noskaidrojuši, ka aizdomās turamais un cietušais bijuši savstarpēji pazīstami. Nozieguma pastrādāšanas dienā abi braukuši ar cietušā automašīnu, kādā brīdī starp vīriešiem izveidojies konflikts, kurā aizdomās turamais automašīnas kustības laikā vairākas reizes iedūris ar nazi. Pēc tam aizdomās turētais notikuma vietu atstājis.

Pagājušajā svētdienā, 11. novembrī, aizdomās turamajam, kurš atzinies izdarītajā noziegumā, piemērots drošības līdzeklis apcietinājums. Policija turpina kriminālprocesa izmeklēšanu.

Kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma 116. panta par slepkavību. Par to soda ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!