Foto: Valsts policija

Valsts policija 9. novembrī par savas paziņas slepkavību aizturējusi kādu iepriekš aizdomās par zādzībām likumsargu redzeslokā nonākušu vīrieti, portāls "Delfi" uzzināja Valsts policijā.

Pagājušajā piektdienā, 9. novembrī, ap pulksten 8 garāmgājēji uz ielas pie garāžām Rīgas Ziemeļu rajonā pamanījuši mirušu sievieti un par notikušo ziņojuši Valsts policijai. Saņemtā informācija apstiprinājusies – policija guļam zemē atradusi mirušu pusmūža vecuma sievieti ar sistu brūci galvā un citiem miesas bojājumiem.

Rīgas Ziemeļu iecirkņa policisti izmeklēšanā noskaidrojuši sievietes personību. 1962. gadā dzimušajai sievietei nebija deklarētas dzīvesvietas un viņa mitinājās turpat, garāžās. Policisti noskaidrojuši, ka sieviete iepriekšējā vakarā lietojusi alkoholu kopā ar savu 1970. gadā dzimušo draugu, ar kuru gan viņi esot bieži strīdējušies.

Kriminālpolicijas nodaļas policisti šo vīrieti izsludinājuši meklēšanā, izsūtot viņa fotogrāfijas gan Valsts policijas, gan Rīgas pašvaldības policijas patruļpolicistiem. Tāpat par vīrieša meklēšanu paziņots tuvāko veikalu apsardzes darbiniekiem.

Tajā pašā dienā ap pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas policisti Rīgā uz ielas pamanījuši aprakstam atbilstošu vīrieti un viņu aizturējuši. Vīrietis nogādāts policijas iecirknī. Apstiprinājies, ka viņš ir 1970. gadā dzimušais meklēšanā izsludinātais vīrietis.

Policisti uzzinājuši, ka naktī uz piektdienu starp abiem bijis konflikts, kurā vīrietis, visticamāk, ar metāla stieni sievieti līdz nāvei piekāvis un devies prom no nozieguma vietas. Pēc nozieguma vīrietis no policijas slēpies.

Aizdomās turētais iepriekš bija nonācis policijas redzeslokā par zādzībām.

Saistībā ar notikušo sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 116. panta – par slepkavību. Par šādu noziegumu likumā paredzēts mūža ieslodzījums vai brīvības atņemšana uz laiku no pieciem līdz 20 gadiem.

Aizdomās turētajam kā drošības līdzeklis piemērots apcietinājums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!