Foto: LETA

Aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS), svētdien, 11. novembrī, Lāčplēša dienā pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa pieņemot jaunsargu svinīgo zvērestu, viņiem novēlējis spēju pieņemt lēmumus un spēku, ticību un mīlestību, ko Latvijai nesuši brīvības cīņu cīnītāji.

Bergmanis uzsvēra, ka svinīgo zvērestu devušajiem jaunsargiem ir dubulta atbildība.

"Jūs esat simtgades jaunsardze, un tā ir milzīga atbildība," teica aizsardzības ministrs.

Bergmanis jaunsargiem atgādināja, ka pirms 100 gadiem pulkvedis Kalpaks un citi brīvības cīņu cīnītāji pieņēma lēmumu doties pretim savai valstij, apzinoties, ka būs arī kritušie.

Novēlot jaunsargiem spēju pieņemt lēmumus, politiķis pauda cerību, ka pēc dažiem gadiem jaunsargi dos jau nākamos zvērestus, kādam kļūstot par zemessargu, bet kādam - par karavīru.

Akcentējot to, ka šogad 11. un 18. novembris ir svētdienā, Bergmanis uzsvēra, ka šī ir svēta diena, un katram būtu jāaizdomājas, par ko tiek dziedāts Latvijas valsts himnā.

Aizsardzības ministrs jaunsargiem arī novēlēja spēku, ticību un mīlestību, ko Latvijai atnesuši brīvības cīņu cīnītāji.

Svinīgo zvērestu pie pulkveža Oskara Kalpaka pieminekļa nodeva 66 Rīgas jaunsargi. Līdzīgi pasākumi, kuros jaunsargi deva svinīgo zvērestu, svētdien notiek arī citviet Latvijā.

11. novembris ir atceres diena, kurā godina visus Latvijas karavīrus un apliecina cieņu visiem brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919. gadā Latvijas Bruņotie spēki kopā ar brīvprātīgajiem izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot 1918.gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!