Foto: LETA

Svētdien, 11. novembrī, pie Brīvības pieminekļa notikušo Nacionālo bruņoto spēku un Iekšlietu ministrijas vienību militāro parādi vēroja vairāk nekā tūkstotis cilvēku.

Nacionālos bruņotos spēkus parādē pārstāvēja Latvijas Nacionālās aizsardzības akadēmijas, Štāba bataljona, Jūras spēku un Zemessardzes vienības, kā arī Nacionālo bruņoto spēku orķestris, kas nodrošināja pasākuma muzikālo noformējumu.

Parādi, kurā piedalījās aptuveni 350 karavīru, zemessargu, robežsargu, policistu un ugunsdzēsēju, komandēja Zemessardzes komandieris brigādes ģenerālis Ainārs Ozoliņš. Parādes dalībniekus uzrunāja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), un tajā piedalījās aizsardzības ministrs Raimonds Bergmanis (ZZS) un Nacionālo bruņoto spēku komandieris Leonīds Kalniņš.

Pasākumā tika pārstāvētas arī studentu korporācijas.

Ap parādes norobežoto teritoriju bija sapulcējušies simtiem skatītāju, kuru vidū bija dažāda gadagājuma cilvēki. Parādi vērot ieradušās bija daudzas ģimenes ar bērniem. Klātesošajiem līdzi bija gan valsts karodziņi, gan arī ziedi valsts karoga krāsās. Pasākumu apmeklēja arī virkne ārzemju viesu, kā arī studentu korporāciju pārstāvji.

11. novembris ir atceres diena, kurā godina visus Latvijas karavīrus un apliecina cieņu visiem brīvības cīnītājiem, kuri savu dzīvību atdevuši par brīvu Latviju. Šajā dienā 1919. gadā Latvijas Bruņotie spēki kopā ar brīvprātīgajiem izcīnīja izšķirošo uzvaru pār Bermonta karaspēku, tā nosargājot 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas neatkarību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!