Foto: LETA

Partiju apvienība "Attīstībai/Par!" vēl nesaka "jā" vai "nē" Jāņa Bordāna (JKP) potenciālajai valdībai. Politiskais spēks "nelēks Gaujā pirms nebūs iztaustījis šīs upes dibenu", intervijā "900 sekundes" piektdien norādīja "Attīstībai/Par!" līderis Artis Pabriks.

Politiskais spēks gaida pirmdienu, kad Jaunā konservatīvā partija (JKP) liks priekšā detalizētāku skatījumu par iespējamo valdības deklarāciju. Arī "Attīstībai/Par!" piekritusi sniegt palīdzīgu roku, lai šo dokumentu sagatavotu, atzina Pabriks.

"Ja mēs runājam par tiesiskumu, kas ir JKP viens no galvenajiem jājamzirdziņiem, tad mēs gribētu saprast, ko tiesiskums viņu izpratnē no reformu viedokļa īsti Latvijas valstij nozīmētu," skaidroja "Attīstībai/Par!" līderis. "Es nedomāju, ka Latvijā tiesiskuma garants ir tikai [Jutas] Strīķes kundze un [Jura] Juraša kungs.

Viņš arī raidījumā norādīja, ka "Attīstībai/Par!" ir gatavi vadīt Iekšlietu ministriju. "Kāpēc, ne!" pauda Pabriks.

Jautāts, vai partiju apvienība atbalsta Bordāna potenciālo valdību, Pabriks norādīja: "To ir grūti pateikt. Es ceru, ka mēs spēsim vienoties gana konstruktīvi. Pirmdiena parādīs. Kamēr nebūs skaidrība par darāmajiem darbiem un nebūs skaidrība uz kādiem principiem šī laulība tiks veidota, es domāju, ka neviens sapratīgs politiķis un neviena saprātīga partija, it sevišķi tāda liberāla un eiropeiski orientēta partija kā "Attīstībai/Par!", nelēks Gaujā pirms nebūs iztaustījusi šīs upes dibenu."

Viņš atzina, ka būtu ļoti ieinteresēts dzirdēt arī pārējo partiju viedokli – ne tikai kopējās sarunās vai medijos, bet savās iekšējās tikšanās reizē. "Attīstībai/Par!" vajadzētu organizēt tikšanos ar "Jauno Vienotību" un ar Nacionālo apvienību. "Mums jādod laiks cilvēkiem un partijām izrunāties, jo mēs jau viens otru nepazīstam," atzina Pabriks.

Ziņots, ka trešdien Valsts prezidents Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", JKP un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Jau īsi pēc Vējoņa paziņojuma sākās valdības veidošanas sarunas. Trešdien JKP tikās gan ar "KPV LV", gan ar NA. Savukārt ceturtdien JKP tiekas ar "Attīstībai/Par!" un "Jauno Vienotību".

Ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par jauno valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!