Foto: LETA

Valsts prezidenta nominētais premjera amata kandidāts Jānis Bordāns (JKP) neizprot "Attīstībai/Par!" paustās bažas par Jaunās konservatīvās partijas (JKP) vēlmi vadīt gan Finanšu ministriju (FM), gan Iekšlietu ministriju (IeM).

Iepriekš "Attīstībai/Par!" līderis Artis Pabriks žurnālistus informēja, ka partiju apvienība iebilst pret to, ka "viena spēka ministrijas netiek sakoncentrētas vienas partijas rokās". Tieši šādu risku partiju apvienība saskata, ja JKP uzņemtos atbildību gan par FM, gan par IeM.

"Pēc šodienas sarunām mēs uzskatām, ka tas nav labākais variants," atzina Pabriks. "Tādēļ, ka šeit ir pārāk liela koncentrācija vienas partijas rokās, ja mēs runājam par spēka struktūrām."

"Man šīs bažas ir neizprotamas. Vienkārši neizprotams," komentējot Pabrika izteikumus, norādīja Bordāns. Viņš norādīja, ka JKP jautājusi, kāds tieši ir tas risks, ko "Attīstībai/Par!" saskata. "Tika minēts formāls iegansts," pauda Bordāns, piebilstot, ka sarunas par to tiks turpinātas.

Ziņots, ka trešdien Valsts prezidents Vējonis pēc tikšanās ar partiju apvienības "Attīstībai/Par!", JKP un partijas "KPV LV" premjera amata kandidātiem 7. novembrī nolēmis uzticēt jaunās valdības veidošanu JKP šim amatam nominētajam Bordānam.

Jau īsi pēc Vējoņa paziņojuma sākās valdības veidošanas sarunas. Trešdien JKP tikās gan ar "KPV LV", gan ar NA. Ceturtdien JKP tikās ar "Attīstībai/Par!", "Jauno Vienotību" un atkārtoti ar "KPV LV".

Ja līdz 21. novembrim (ieskaitot) netiks panākta vienošanās par jauno valdību, Valsts prezidents atsauks 7. novembra rīkojumu "Par Ministru kabinetu" un aicinās Bordāna vietā citu Ministru prezidenta kandidātu veidot valdību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!