Pēdējo nedēļu laikā Bolderājas apkaimē uzstādītas 29 videonovērošanas kameras, kas jau palīdzējušas pieķert vairākus likumpārkāpējus, portālu "Delfi" informēja Rīgas pašvaldības policijas (RPP) pārstāvis Toms Sadovskis.

Gada sākamā postulēto mērķi visu galvaspilsētu nosēt ar videokamerām RPP īsteno pamazām, kā pirmo teritoriju ārpus Rīgas centra izvēloties Bolderājas apkaimi.

Tur pēdējo nedēļu laikā uzstādītas 29 kameras, bet vēl trīs videokameras ierīkos pie Bolderājas peldvietām.

Sadovskis norādīja, ka ar Bolderājas videonovērošanas kameru palīdzību RPP jau izdevies fiksēt vairākus pārkāpumus. Pēc palīdzības lūguši arī kolēģi no Valsts policijas, kuriem ieraksti nepieciešami divu zādzību atklāšanai.

Kamerām līdzi sekot var arī patrulējošie policisti, kuri tām var pieslēgties ar planšetdatoru, bet vēlāk pārkāpējam attiecīgo ierakstu parādīt.

Nākamās videokameras RPP plāno uzstādīt Vecmīlgrāvi, bet pēc tam – Ķengaragā.

Sadovskis pastāstīja, ka plānots paplašināt arī videonovērošanas centra kapacitāti. Šobrīd vienā maiņā strādā četri darbinieki, kuri tiešsaistē vēro 170 kameru ierakstus.

Pērn videonovērošanas centra darbinieki pilsētā konstatēja 1999 pārkāpumus. Citām tiesībsargājošajām iestādēm izsniedza 416 videoierakstus, bet RPP ietvaros izsniedza 344 ierakstus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!