Foto: LETA

Septiņos krustojumos galvaspilsētā līdz nākamā gada vasarai par 1,29 miljoniem eiro ierīkos luksoforus, portālu "Delfi" informēja Rīgas domes Satiksmes departaments.

Pagaidu luksofors uzstādīts Granīta un Krustpils ielas krustojumā.

Luksoforu ierīkošana sākta Maskavas ielā pie sabiedriskā transporta pieturvietas "Tīrumi", kā arī Nīcgales ielā 2. Pēc darbu pabeigšanas abās vietās būs ar luksoforu regulējamas gājēju pārejas.

Bet līdz nākamā gada vasarai luksoforus paredzēts izbūvēt Torņakalna un Ojāra Vācieša ielas krustojumā, Kurzemes prospekta un Slokas ielas krustojumā, Miera un Tallinas ielas krustojumā, Prūšu un Rušona ielas krustojumā, kā arī Augusta Deglava ielas krustojumā ar Lapsu ielu.

Darbi par 1,29 miljoniem eiro, neskaitot pievienotās vērtības nodokli, uzticēti SIA "CBF Ļ-KO". Uzņēmums pērn apgrozīja 8,27 miljonus eiro, nopelnot 1,14 miljonus eiro.

Satiksmes departamenta iepirkumos uzņēmums uzvarējis vairākkārt. Šogad parakstīts 122 tūkstošus eiro vērts līgums par Kazdangas ielas kanalizācijas remontdarbiem un 2,21 miljonu eiro vērts līgums par Ata ielas, Augšielas un Vagonu ielas pārbūvi.

2017. gadā "CBF Ļ-KO" uzvarēja piecos Satiksmes departamenta iepirkumos, 2016. gadā – trijos, bet 2015. gadā – astoņos iepirkumos.

Uzņēmums pieder trim fiziskām personām – 40% pieder Latvijas pilsonim Konstantīnam Ļebedevam, vēl 40% pieder Krievijas pilsonei Ludmilai Ļebedevai, bet 20% – Latvijas pilsonei Vitai Brālei.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!