Foto: F64

Rīgas domes (RD) Pilsētas attīstības departaments ir pabeidzis Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam priekšlikumu vērtēšanu, bet atkārtotai publiskai apspriedei to nodos nākamgad, portālam "Delfi" pastāstīja departamenta pārstāve Solvita Brence.

Lai gan departaments paredzēja, ka plānojumu jaunai apspriedei nodos jau šoruden, novembra sākumā pieņemtās izmaiņas Ministru kabineta noteikumos par pašvaldību teritorijas attīstības plānošanas dokumentiem RD plānu izmainīja.

Proti, noteikumu grozījumi paredz, ka pašvaldībai jāatbild visiem priekšlikumu iesniedzējiem par viņu ierosinājumu ņemšanu vērā vai noraidīšanu, ietverot atbildē noraidīšanas pamatojumu.

Šo izmaiņu dēļ jauno plānojumu atkārtotai publiskai apspriedei paredzēts nodot 2019. gada janvārī.

Departamenta pārstāve Brence atgādina, ka šā gada sākumā notikušajā publiskajā apspriedē RD saņēma 769 iesniegumus un 1500 priekšlikumus. Plānojums neparedz izmaiņas teritorijas izmantošanai un apbūvei Rīgas vēsturiskajā centrā.

RD šā gada 25. aprīlī lēma, ka līdz brīdim, kad spēkā stāsies jaunais teritorijas plānojums, aktuāla ir tagadējā redakcija plānam no 2006. – 2018. gadam.

Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030. gadam izstrādi sāka 2012. gadā. Tas ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgas administratīvajā teritorijā.

Teritorijas plānojumu izdod ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem. Līdz ar to tas ir saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, veicot darbības saistībā ar nekustamo īpašumu.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas RD ir izstrādājusi divus galvaspilsētas teritorijas plānojumus: 1995. – 2005. gadam un 2006. – 2018. gadam, kas ir spēkā pašlaik.

Informāciju un konsultācijas par jaunā plānojuma pilnveidotās redakcijas risinājumiem ir iespējams saņemt Departamenta Pilsētvides attīstības pārvaldē Amatu ielā 4, Rīgā, 5. stāvā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!