Foto: LETA

Kamēr tiesā nebūs pierādīta Jūrmalas pilsētas mēra Gata Trukšņa (apturējis darbību LZP) biroja vadītājas Ingrīdas Vilkārses vainu, dome viņu no amata neatstādinās, portālam "Delfi" sacīja pašvaldības pārstāve Zane Leite.

"Kamēr izskanējušie pieņēmumi nav skatīti tiesā un darbinieka vaina nav pierādīta, pašvaldības ieskatā nav pamata veikt nekādas darbības. Pašvaldība nav tiesīga neievērot Satversmes 92. pantā nostiprināto nevainīguma prezumpcijas principu," komentēja Leite.

Jau vēstīts, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) šonedēļ prokuratūrai nodeva kriminālprocesa materiālus, lūdzot sākt kriminālvajāšanu pret Jūrmalas pilsētas mēru Truksni, viņa biroja vadītāju Vilkārsi un uzņēmēju Jūliju Krūmiņu lietā par politisko partiju nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Vilkārse Latvijas Televīzijai apstiprināja, ka kriminālprocesā ir aizdomās turētā un viņai inkriminēta komandējuma viltošana uz Daugavpili.

No KNAB publicētās infografikas noprotams, ka Truksnis informējis Vilkārsi, ka nevarēs ierasties darbā. Viņa ieteikusi Jūrmalas mēram "uztaisīt prombūtni", noformējusi un saskaņojusi komandējuma rīkojumu. Pēc tam viņa informējusi Truksni viņam zināšanai, uz kuru vietu komandējums noformēts.

Kā ziņots, kriminālprocesu, kas 7. novembrī nodots prokuratūrai, KNAB sāka 2016. gada augustā par iespējamu politisko partiju "No Sirds Latvijai" un politisko partiju apvienību Zaļo un zemnieku savienība nelikumīgu finansēšanu lielā apmērā.

Kā saprotams no KNAB publicētās infografikas, Jūrmalas pašvaldības amatpersona vienojusies ar Krūmiņu, ka, izmantojot trešo personu starpniecību, gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās tas nelikumīgi finansēs partiju apvienību lielā apmērā. Krūmiņš no sava konta veicis skaidras naudas izmaksu lielā apmērā un partiju apvienība saņēmusi finansējumu.

Pēcāk Jūrmalas mērs informējis Krūmiņu par to, ka "ziedojumi" nav saņemti. Krūmiņš sazinājies ar "ziedotājiem" un to starpniekiem un informējis Jūrmalas pašvaldības amatpersonu, atklājot "ziedotāju" uzvārdus un ar tiem saistītās personas.

Vēlāk politisko partiju apvienības valdes loceklis norādījis, ka partijas valdes sēdē saistībā ar priekšvēlēšanu kampaņu pašvaldību vēlēšanās bijusi nostāja, ka katrs pats piesaista iespējamos ziedotājus savām kampaņām, kas arī ticis darīts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!