Foto: F64
Aizvadītajā diennaktī Vidzemē policija pieķērusi trīs iereibušus velosipēdistus, portālu "Delfi" informēja Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldes pārstāve Ilze Mote.

Ap pulksten deviņiem vakarā Kocēnu novadā, autoceļa posmā Valmiera – Matīši – Mazsalaca fiziskus miesas bojājumus guvis kāds velosipēdists, kurš pēc tam ticis nogādāts ārstniecības iestādē.

Notikuma vietā ierodoties policijas darbiniekiem, tika noskaidrots, ka cietušais kritis, jo satiksmē piedalījies, būdams alkohola reibumā.

Otrdien tika reģistrēti vēl divi gadījumi, kuros velosipēdisti atradās alkohola reibumā. Pulksten 14:45 tika saņemta informācija par kādu vīrieti, kurš Valkas novadā, autoceļa posmā Valka-Ērģeme nespēja kontrolēt savu velosipēdu, ignorēja ceļu satiksmes noteikumus un apdraudēja savu un apkārtējo satiksmes dalībnieku drošību. Pulksten 15:01 autoceļa Rūjiena – Valka 14. kilometrā policijas ekipāža atrada šo velosipēdistu, un, veicot transportlīdzekļa pārbaudi, vīrieša izelpā tika konstatēts 2,01 promiļu reibums.

Savukārt Lubānas novadā, autoceļa Lubāna – Upatnieki 1. kilometrā policija apturēja kādu citu velosipēdistu, kurš piedalījies ceļu satiksmē smagā alkohola reibumā. Vīrietim tika konstatēta 2,41 promile.

Abiem pārkāpējiem noformēts administratīvā pārkāpuma protokols par velosipēda vadīšanu alkohola reibumā, kas lielāks par 1,5 promilēm.

Valsts policija atgādina, ka piedalīšanas ceļu satiksmē esot alkohola reibumā ir aizliegta, neatkarīgi no tā vai dalība tiek veikta ar motorizētu vai nemotorizētu transportlīdzekli. Pārkāpjot šos noteikumus tiek apdraudēta ne vien paša dzīvība, bet arī apkārtējo satiksmes dalībnieku veselība un drošība.

Kopumā otrdien Vidzemes reģiona pārvaldes teritorijā reģistrēti 10 ceļu satiksmes negadījumi.

Policijā informē, ka naktī uz otrdienu Alūksnē, Alūksnes Garizona kapu teritorijā kāds vīrietis ar smago transportlīdzekli "MAN" izbraukājis kapu teritoriju un tam piebraucamo ceļu, bojājot ceļa segumu un tuvumā esošos apstādījumus.

Situācija radās, vīrietim sekojot līdzi ceļu navigācijas sistēmas norādījumiem, tāpēc viņš nokļuva vietā, kur smagajam transportam iebraukt ir aizliegts.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!