Foto: LETA

12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA), uzrunājot 13. Saeimas deputātus, aicināja strādāt tā, lai cilvēkiem nostiprinās ticība savai un savas valsts nākotnei.

"Latvijas pilsoņi mums ir uzticējuši īpašu privilēģiju – nākamos četrus gadus būt savas valsts likumdevējam. Parlamentārā demokrātija paredz, ka Saeimas deputāts ir visas tautas priekšstāvis, tādēļ atcerēsimies, ka uz mums ar cerību raugās ne tikai mūsu vēlētāji, bet ikviens Latvijas pilsonis," vēlēja Mūrniece.

Viņa uzsvēra, ka laba Saeima un valdība ir tad, "ja tās darbības laikā tauta uzplaukst un sāk dzīvot labāk".

"Jāstrādā tā, lai cilvēkiem nostiprinās ticība savai un savas valsts nākotnei, jo valsts ir daudz kas vairāk par viena cilvēka mūžu vai par viena cilvēka gribu. Valsts ir tā vieta, kur dzīvojot, tauta godina savu pagātni, ciena savu tagadni un īsteno sapni par savu nākotni," pauda 12. Saeimas priekšsēdētāja.

Noslēgumā viņa 13. Saeimai novēlēja apzināties savu īpašo statusu, strādājot uz Latvijas valsts otrās simtgades sliekšņa.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka 13. Saeima otrdien sanāk uz pirmo sēdi, kurā patlaban deputāta amata kandidāta statusā esošie politisko partiju pārstāvji dos deputāta svinīgo solījumu, kā arī balsos par lēmuma projektu par deputātu pilnvaru apstiprināšanu. Tāpat paredzams, ka pirmajā sēdē tiks ievēlēts Saeimas prezidijs.

Saskaņā ar Satversmē noteikto jaunievēlētās Saeimas pirmo sēdi atklās un līdz 13. Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!