Foto: Rīgas Pašvaldības policija

Rīgas pašvaldības policija sestdien, 3. novembrī, Juglā aizturējusi kādu iereibušu autovadītāju, kurš bija izraisījis avāriju, portāls "Delfi" uzzināja pašvaldības policijā.

3. novembrī neilgi pirms pulksten 19 Rīgas pašvaldības policijas Vidzemes pārvaldes darbinieki, patrulējot Juglas apkaimē, ievērojuši Murjāņu ielas un Kvēles ielas krustojumā tikko notikušu divu automašīnu sadursmi.

Policisti apturējuši operatīvo transportlīdzekli un devušies uz notikuma vietu. Tieši tobrīd no "Mazda" markas automašīnas, kas bija ietriekusies priekšā stāvošajā "Volvo" markas transportlīdzeklī, izkāpis autovadītājs. Jau pirmo sarunas minūšu laikā likumsargi no avārijas izraisītāja sajutuši spēcīgu alkoholam raksturīgo smaku. Tikmēr otrs šoferis apskatījis savai automašīnai nodarītos bojājumus.

Rīgas pašvaldības policisti aizturējuši manāmi iereibušo autovadītāju. Vienlaikus uz notikuma vietu izsaukta Valsts policija.

Transportlīdzekļu datu pārbaudes laikā atklājās, ka "Mazda" markas automašīnai nav iegādāta OCTA. Savukārt pārrunu laikā manāmi iereibušais autovadītājs atklāja, ka viņam nemaz neesot autovadīšanas tiesību.

Neskatoties uz to, viņš likumsargiem izteicis pretenzijas, ka viņa aizturēšana esot nepamatota, jo pēc viņa domām ikviens šoferis reizi mūžā ir sēdies pie automašīnas stūres alkohola reibumā.

Drīz pēc tam notikuma vietā ieradušies Valsts policijas darbinieki, kuri aizturētajam autovadītājam veikuši alkohola koncentrācijas pārbaudi izelpā. Testa laikā noskaidrots, ka viņš ir 2,89 promiļu reibumā.

Pēc Valsts policijas darbinieku lūguma aizturētais nogādāts tuvākajā Valsts policijas telpās turpmāko procesuālo darbību veikšanai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!