Foto: F64

Iekšējās drošības birojs (IDB) sācis kriminālprocesu par mākslīgu atalgojuma celšanu Salaspils policijas iecirknī, viltojot dienesta dokumentus, svētdien vēstī TV3 raidījums "Nekā Personīga".

IDB uzmanību esot pievērsis aizdomīgi biežais Salaspils iecirkņa policistu darbs tieši naktī. Rezultātā atklājies, ka pēdējos mēnešos vismaz astoņas reizes Salaspils Kriminālpolicijas darbinieki pēc papīriem izbraukuši nakts reidos, bet patiesībā darbs padarīts jau pa dienu. Dienesta automašīnas pēc IDB iegūtām ziņām reidu laikā stāvējušas policijas iecirkņa pagalmā, bet telefonu signāls norādījis, ka vēlajās stundās policisti jau atradušies savās mājās, ziņo raidījums.

Dienesta pienākumu izpildes un darba laika uzskaites tabulas apstiprinājusi Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece Ļena Keine-Kaštaļjana. IDB uzskata, ka viņa nepamatoti akceptējusi nakts stundu darbu gan sev, gan sev pakļautajiem kriminālpolicijas darbiniekiem. Ar savām darbībām viņa palielinājusi atalgojumu katram par vidēji 100 līdz 200 eiro mēnesī, vēstī "Nekā Personīga".

IDB 2. novembrī informējis, ka aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un dienesta viltojumu mantkārīgā nolūkā birojs aizturējis Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes amatpersonu.

Aizturētajai personai piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzekļi, kas nav saistīti ar brīvības atņemšanu, tai skaitā aizliegums pildīt ieņemamo amatu Valsts policijā.

IDB norāda, ka patlaban tiek turpināta pirmstiesas izmeklēšana pēc Krimināllikuma 318. panta 2. daļas un 327. panta 2. daļas.

Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Juris Šulte raidījumam atzinis, ka 26.oktobrī IDB veicis procesuālās darbības un viena kriminālpolicijas inspektore atzīta par aizdomās turēto. Viņai kā drošības līdzeklis piemērots aizliegums ieņemt noteiktu amatu. "Nekā personīga" ziņo, ka aizturētās inspektores vārds ir Jana Stepense, un viņa turēta aizdomās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu un iespējamu dienesta viltojumu mantkārīgos nolūkos.

IDB pagājušajā nedēļā plānojis aizturēt arī Keini-Kaštaļjanu, bet darbnespējas dēļ viņa nav atradusies iecirknī. Pēc kolēģu teiktā Salaspils iecirkņa Kriminālpolicijas nodaļas priekšniece joprojām atrodas slimnīcā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!