Foto: DELFI

"Reģionu alianses" (RA) kopsapulcē šodien par partijas priekšsēdētāju ievēlēts Salacgrīvas novada domes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, informēja RA līdzšinējais priekšsēdētājs Andrejs Ence.

Uz RA vadītāja amatu izvirzītie Ozolnieku novada domes priekšsēdētājs Dainis Liepiņš un Ādažu novada domes priekšsēdētājs Māris Sprindžuks savas kandidatūras atsauca un Strauberga ievēlēšana notikusi praktiski vienbalsīgi, norādīja Ence.

Valdē ievēlēti Inga Bite, Ence, Juris Krūze, Linda Litvina, Varis Krūmiņš, Rihards Melgailis, Juris Viļums, Dainis Liepiņš un Māris Sprindžuks.

RA kopsapulcē arī pieņemts aicinājums pārējām Latvijas Reģionu apvienību (LRA) veidojošām partijām - Vidzemes partijai un partijai "Ogres novadam" - izvērtēt iespēju apvienoties vienā partijā ar iespējamo nosaukumu tādu pašu kā apvienībai - LRA.

Jau ziņots, ka pats Ence nolēma vairs nekandidēt uz priekšsēdētāja amatu, jo septiņi gadi šajā amatā bijuši pietiekami, un politiķis uzskata, ka viņa vietā ir jānāk jaunākiem cilvēkiem. Viņš arī norādīja uz jau lielo slodzi, vadot Babītes pašvaldību. Reizē partijas biedri bija izvirzījuši Ences kandidatūru uz valdes locekļa amatu.

Ence no minētajiem trīs kandidātiem uz RA vadītāja vietu bija izvirzījis Liepiņa kandidatūru, jo uzskata viņu par visspējīgāko, lai ieņemtu šo amatu.

RA ir viena no trīs partijām, kas veido LRA. LRA oktobrī notikušajās 13.Saeimas vēlēšanās nepārvarēja 5% barjeru iekļūšanai Saeimā, saņemot 4,14% vēlētāju atbalstu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!