Foto: DELFI
Prokuratūra tiesai nodevusi krimināllietu, kurā par izvairīšanos no nodokļu nomaksas, nodarot valstij aptuveni 71 000 eiro lielus zaudējumus, apsūdzēta kāda uzņēmuma amatpersona.

Ģenerālprokuratūrā portālu "Delfi" informēja, ka 25. oktobrī Finanšu un ekonomisko noziegumu izmeklēšanas prokuratūras prokurors tiesai nodevis krimināllietu, kurā par izvairīšanās no nodokļu nomaksas, nodarot zaudējumus valstij lielā apmērā, apsūdzēta viena persona.

Laikā no 2011. gada līdz 2013. gadam, kāda uzņēmuma amatpersona nolūkā samazināt valsts budžetā maksājamā PVN apmēru, uzņēmuma grāmatvedības uzskaitē iegrāmatojusi faktiski nenotikušus darījumus un VID Elektroniskā deklarēšanas sistēmā (EDS) parakstījusi un iesniegusi uzņēmuma PVN deklarācijas, kurās iekļāva apzināti nepatiesu informāciju par nenotikušiem darījumiem, kā arī nepamatoti samazināja ar uzņēmuma ienākuma nodokli apliekamos ienākumus.

Apsūdzētā noziedzīgo darbību rezultātā kopumā nodarītais zaudējums valstij ir 70 939,47 eiro.

Ar savām darbībām apsūdzētais izdarījis noziegumu, kas paredzēts Krimināllikuma 218. panta 2. daļā. Par izvairīšanos no nodokļu vai tiem pielīdzināto maksājumu nomaksas soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz četriem gadiem, īslaicīgu brīvības atņemšanu, piespiedu darbu vai naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un atņemot tiesības uz noteiktu vai visu veidu komercdarbību vai uz noteiktu nodarbošanos vai tiesības ieņemt noteiktu amatu uz laiku no diviem līdz pieciem gadiem.

Lieta nodota Rīgas pilsētas Vidzemas priekšpilsētas tiesai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!