Foto: AFP/Scanpix

Par narkotiku pirkšanu tā dēvētajā "darknetā" jeb slēptajā internetā aizturētas trīs personas, portālu "Delfi" informēja Valsts ieņēmumu dienests (VID).

VID Nodokļu un muitas policijas amatpersonas oktobrī aizturēja 1988., 1993. un 1994. gadā dzimušus Latvijas pilsoņus.

Par trijotnes darbībām laika posmā no šā gada aprīļa līdz oktobrim ir sākti vairāki kriminālprocesi, kuru ietvaros no VAS "Latvijas Pasts" vēstuļu šķirošanas daļas izņemti 23 pasta sūtījumi.

VID skaidro, ka sūtījumus no Nīderlandes un Vācijas aizturētās personas veica, izmantojot "darknetu" – slēpto internetu, kam pieslēdzas ar nestandarta pārlūka palīdzību, lai slēptu identitāti. Par narkotikām personas maksāja ar kriptovalūtu.

Lai slēptu patieso sūtījumu saņēmēju, uz pasta sūtījumiem aizturētie norādīja nepatiesus personu datus un dažādas sūtījuma saņemšanas adreses.

Veicot kratīšanu aizturēto personu dzīvesvietā, VID amatpersonas atrada lielu daudzumu narkotisko vielu, piemēram, marihuānu, LSD un MDMA tabletes. Viens no aizturētajiem atzinis, ka narkotikas bija paredzētas tālākai realizācijai.

Divām aizturētajām personām kā drošības līdzeklis piemērota policijas uzraudzība un aizliegums izbraukt no valsts, bet trešajai piemērots ar brīvības atņemšanu nesaistīts drošības līdzeklis.

Pret trijotni vērstie kriminālprocesi sākti pēc Krimināllikuma panta par iespējamo narkotisko, psihotropo vai jauno psihoaktīvo vielu, kā arī to saturošu izstrādājumu vai prekursoru, kuru aprite ir aizliegta vai ierobežota, pārvietošanu pāri Latvijas Republikas valsts robežai nelikumīgā veidā un ja tas izdarīts lielā apmērā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!