Foto: LETA
Ceturtdien, 1. novembrī, 12. Saeimas deputāti sanāca uz pēdējo sēdi, lai vēl steigtu lemt par vairākiem desmitiem jautājumu.

Deputāti ceturtdien izskatīja teju 50 likumprojektus. Tostarp Saeima galīgajā lasījumā atbalstīja jaunu Diasporas likumu. Tas stiprinās diasporas kā neatņemamas Latvijas sabiedrības daļas latvisko identitāti un piederību Latvijai, nodrošinās diasporai iespējas uzturēt saikni ar Latviju, kā arī nodrošinās labvēlīgus apstākļus remigrācijai.

Tāpat Saeima galīgajā lasījumā lēma par izmaiņām Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma finansēšanas novēršanas likumā. Grozījumi paredz, ka Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas novēršanas dienests turpmāk būs Ministru kabineta pārraudzībā un savā darbībā būs neatkarīgs.

Saeima trešajā lasījumā pieņēma arī grozījumus Darba likumā, kas paredz nozarēs, kurās ar ģenerālvienošanos tiek būtiski palielināta minimālā darba alga, noteikt iespēju vienoties par virsstundu apmaksas apmēru.

Deputātu vairākums arī atbalstīja galīgajā lasījumā grozījumu Darba likumā. Atbalstu guvušie grozījumi aizliedz prasīt no darbinieka konkrētas svešvalodas prasmi, ja tās lietošana neietilpst darba pienākumos. Kā arī darba sludinājumos turpmāk būs jānorāda arī attiecīgā amata darba algas amplitūda. Potenciālā bruto darba alga būs jānorāda mēneša vai gada griezumā, vai arī kā stundas tarifa likme.

Parlamentārieši galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā "Par nodokļiem un nodevām", lai stingrāk kontrolētu preču tirdzniecību un pakalpojumu sniegšanu internetā.

12. Saeima uz pirmo sēdi sanāca 2014. gada 4. novembrī.

Otrdien, 6. novembrī, uz pirmo sēdi pulcēsies 13. Saeimas deputāti. Saskaņā ar Satversmē noteikto jaunievēlētās Saeimas pirmo sēdi atklās un līdz 13. Saeimas priekšsēdētāja ievēlēšanai vadīs 12. Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece (NA). Plānots, ka sēdes sākumā jaunievēlēto parlamentu uzrunās arī Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

Saskaņā ar Ministru kabineta iekārtas likumu līdz ar jaunievēlētās Saeimas sanākšanu uzskatāms, ka Ministru kabinets ir atkāpies, tādēļ sēdi noslēgs ar valdības paziņojumu par savu pilnvaru nolikšanu.

Līdzšinējā valdība turpinās pildīt savus pienākumus līdz brīdim, kad Saeima būs izteikusi uzticību jaunam Ministru kabinetam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!