Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien Rīgā mediķiem, piesaistot Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta darbiniekus, izdevās palīdzēt 56 gadus vecam vīrietim, kurš uz kāda kuģa nokrita no aptuveni trīs metru augstuma, informēja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) pārstāve Arita Rudzīte.

Mediķiem bija jāsniedz palīdzība sarežģītos apstākļos, jo pēc kritiena vīrietis bija guvis smagas traumas un atradās vairākus stāvus zem kuģa klāja. Mediķiem šauro kāpņu dēļ bija apgrūtināta piekļūšana pacientam. Vīrietis pēc kritiena bija guvis vairāku ķermeņa daļu nopietnus ievainojumus, tostarp muguras un abu kāju traumas.

NMPD pacienta transportēšanai piesaistīja glābējus, kuri ar krāna palīdzību vīrieti sekmīgi izcēla no kuģa, lai mediķi varētu viņam sniegt tālāku palīdzību.

Tāpat ceturtdien Rīgā mediķiem izdevās atdzīvināt 72 gadus vecu sievieti, kuru skāra infarkts. Sievietei pēkšņi sākās spiedošas sāpēs krūtīs, tāpēc viņa izsauca NMPD.

Ierodoties mediķiem un sākot palīdzības sniegšanu, sieviete pēkšņi zaudēja samaņu, turklāt viņai apstājās sirdsdarbība un elpošana. Mediķi nekavējoties sāka atdzīvināšanas pasākumus, kuri bija sekmīgi, tādējādi izdevās glābt sievietes dzīvību un nogādāt viņu slimnīcā.

Jau ziņots, ka kopumā aizvadītajā diennaktī NMPD mediķi devušies uz 988 izsaukumiem, no kuriem 135 bija saistīti ar traumām un negadījumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!