Foto: LETA

Trešdien uz Nacionālo veselības dienestu (NVD) aizrotētais Veselības ministrijas (VM) valsts sekretārs Aivars Lapiņš apsver iespēju tiesā apstrīdēt, viņaprāt, šo prettiesisko lēmumu, piektdien raksta laikraksts "Latvijas Avīze".

Laikraksts skaidro, ka Lapiņš uzskata, ka viņš no veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) nav saņēmis pietiekami pamatotu skaidrojumu, kāpēc viņš pārcelts NVD direktores vietnieka amatā informācijas un komunikācijas tehnoloģiju jautājumos. "Nepieņemams ir arī veids, kā tas ir noticis, tāpēc neizslēdzu iespēju tiesāties. Steiga, kādā tapis šis rīkojums, man galīgi nav pieņemama. Līdz šim neesmu saņēmis no ministres loģisku un tiesisku argumentāciju, kuras dēļ mani vajadzētu aizrotēt," "Latvijas Avīzei" sacījis Lapiņš.

Veselības ministre ar komunikācijas nodaļas vadītāja Oskara Šneidera starpniecību norādījusi, ka šo situāciju nekomentēs.

"Delfi" jau vēstīja, ka kārtējais rotācijas vilnis skāris Veselības ministrijas (VM) augsta ranga ierēdņus - Lapiņš rotācijas kārtā no trešdienas pārcelts uz Nacionālo Veselības dienestu (NVD), kur viņš būs direktores vietnieks. Veselības ministres Andas Čakšas (ZZS) laikā Lapiņš ir jau trešais uz citiem amatiem pārceltais valsts sekretārs.

Savukārt ministrijas veselības aprūpes departamenta direktors Ēriks Miķītis darbu kopš septembra pametis, atsakoties no rotācijas uz Nacionālo Veselības dienestu (NVD). Šajā amatā tagad ir ministrijas ilggadēja darbiniece Līga Šerna.

Vai pret Lapiņu kā valsts sekretāru bija iebildumi, veselības ministre Čakša portālam "Delfi" iepriekš skaidroja, ka "viņš ienāca kā valsts sekretārs ļoti sarežģītā nozarē, projekta vadīšanas iemaņas viņam ir atbilstošākas".

Tādēļ Lapiņa nākotni ministre saistīja ar e-veselības projektu, kas ir ļoti nozīmīgs un kura trešajai kārtai piešķirti 11 miljoni eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!