Foto: Pašvaldības policija
22. oktobrī pulksten 20.31 Rīgas pašvaldības policija saņēma informāciju par kādu sievieti, kura pa logu meta ārā savas mantas. Apstākļu pārbaudīšanai uz notikuma vietu tika nosūtīta tuvākā Rīgas pašvaldības policijas Centra pārvaldes autopatruļa.

Likumsargi, ierodoties norādītajā adresē, pamanīja, ka nama iekšpagalmā ir sapulcējušies vairāki iedzīvotāji. Netālu no viņiem bija izmētātas grāmatas, drēbes, krēsli, trauki un citi sadzīves priekšmeti. Kaimiņi pastāstīja, ka sirmgalve jau iepriekšējā dienā pa logu izmetusi vairākus priekšmetus. Savukārt notikuma dienā viņa pa savu trešā stāva logu tieši virs nama ieejas sākusi mest ārā arī mēbeles, tādejādi ar smagajiem priekšmetiem gandrīz trāpot vairākiem kaimiņiem.

Policisti devās uz norādīto dzīvokli, taču pēc ilgstošas klauvēšanas pārkāpēja durvis tā arī neatvēra. Izjautājot kaimiņus par viņas radiniekiem, kas varētu ierasties notikuma vietā un atslēgt durvis, noskaidrots, ka neviens no ģimenes locekļiem vai draugiem nekad neesot manīts apciemojam sirmgalvi.

Ņemot vērā, ka sieviete ar savu rīcību apdraudēja apkārtējo veselību un dzīvību, Rīgas pašvaldības policisti uz notikuma vietu izsauca Valsts policijas un Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekus.

Gaidot kolēģus, kārtības sargi norobežoja teritoriju un mēģināja ar pārkāpēju izveidot sarunu, taču viņa periodiski pie atvērtā loga parādījās, izmeta mantas un atkal nozuda. Arī policistu klātbūtnē pa logu tika izmesti vairāki smagi priekšmeti.

Drīz vien notikuma vietā ieradās policisti, kuri durvis uzlauza. Iekļūstot kundzes dzīvoklī, pamanīts, ka viņa kaila stāv virtuvē. Mājoklis bija iztukšots. Apjukusī dāma ietīta segā un nodota mediķiem, kas nolēma viņu nogādāt Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrā plašākiem izmeklējumiem.

Durvju aizzīmogošanai notikuma vietā palika Valsts policijas darbinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!