Foto: VID

Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Nodokļu un muitas policijas pārvaldes amatpersonas Daugavpilī, atklāja, ka tajā tiek nelegāli tirgota no Krievijas ievesta degviela, portālu "Delfi" informēja VID pārstāve Evita Teice-Mamaja.

Pārbaudot informāciju par iespējamu nelikumīgu degvielas uzglabāšanu un realizāciju, VID amatpersonas veica kādas teritorijas apsekošanu. Pārbaudes laikā konstatēta nelegālās dīzeļdegvielas tirdzniecība, kad degviela tika nolieta no kāda Krievijas Federācijā reģistrēta transportlīdzekļa, norāda VID. Transportlīdzeklis pārsūknēšanas sistēmai bija pieslēgts ar cauruļu sistēmu, kas savienota ar telpā esošiem rezervuāriem, kur tiek pārsūknēta un uzglabāta degviela.

Ņemot vērā vieglo transportlīdzekļu skaitu, kas apsekošanas brīdī bija ieradušies teritorijā un vēlējās iegādāties dīzeļdegvielu, konkrētajā nelegālajā tirdzniecības vietā diennakts laikā aptuvenais nelegālais dīzeļdegvielas apgrozījums varētu būt trīs līdz sešas tonnas, rēķina kontrabandas apkarotāji.

Par konstatēto pārkāpumu ir uzsāktas divas administratīvā pārkāpuma lietas. Tās ietvaros izņemtas divas plastmasas tvertnes, kuru tilpums ir viena tonna katrai, aptuveni 1200 litri dīzeļdegvielas, vairāki degvielas sūkņi, caurules, degvielas uzpildes pistole un citi lietiskie pierādījumi, kā arī tirdzniecības vietā esošā skaidrā nauda aptuveni 1500 eiro un Krievijā reģistrētais transportlīdzeklis ar piekabi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!